Antena Meniu Search
x

Video Ambasadorul Israelului are un mesaj optimist pentru români. Când crede David Saranga că vom reveni la normalitate

Suntem cu două luni în urmă faţă de prima ţară care a atins imunizarea de turmă. Asta spune ambasadorul Israelului în România, care a ajuns în țară natală pentru sărbătorile pascale. A găsit o ţară liberă, fără restricţii. Şi e sigur că am putea trăi şi noi aici la fel din luna august. Cu o singură condiţie însă - vaccinarea în masă.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.05.2021, 21:41

Vezi și

David Saranga, ambasadorul Israelului: Am știut că Israelul s-a deschis, dar nu am știut că așa este. Am simțit ca și cum ne-am întors la normalitate, că și cum era înainte de pandemie.

Ambasadorul Israelului în România s-a întors în locul natal pentru vacanță de Paști, unde a fost surprins să găsească o altfel de lume. Simte că războiul s-a terminat. 

David Saranga, ambasadorul Israelului: Știți, noi avem o zona unde avem război. Acest sentiment pe care l-am simțit este că și cum s-ar fi terminat războiul. Este că și cum lumea simte fiindcă atunci când e vorba despre restricții când e vorba despre tensiune, lumea face ce guvernul spune că trebuie să facem, dar când s-a terminat războiul, în acest caz pandemia, atunci simțirea de libertate e mult mai puternică decât înainte. 

David Saranga, ambasadorul Israelului: Singurul mod era vaccinarea. Rată de vaccinare în Israel este mai mult de 85 la sută, vorbesc despre lumea care poate fi vaccinată, după două luni, am putut să vedem cum scade într-un mod semnficativ, acum trei luni am avut pe zi cam 10 mii de cazuri pe zi, acum 13 cazuri. 

Pe acelaşi subiect

Israel se pregăteşte pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani

Prof. Dr. Jean Askenasy, medic român în Israel: Dintr-o populație de 9.200.000 de israelieni, 5.200.000 de mii sunt vaccinați. Că să vaccinezi milioane de oameni am avut nevoie de zeci și sute poate de mii de cabinete, trebuie organizat în masă, și imediat puse la dispoziția poporului zeci de cabinete, imediat la dorință, nu să aștepte la rând săptămâni de zile. 

Copiii s-au întors la şcoală, afacerile s-au deschis dupa 260 de zile de pauză, iar turismul începe să-şi revină. 

Profesoară în Ierusalim: Școala online pentru copii este plictisitoare, lor le place să alerge, să râdă, să fie între profesori, îmbrățișări, salutul cu mâna, lor le place să se întâlnească cu profesorii în fiecare zi. 

Distracţia din cluburile de pe malul mării nu se compara cu nimic, spun deopotrivă turiştii şi localnicii. Pasul spre normalitate e din ce in ce mai aproape si pentru români, crede david Saranga, Ambasadorul Israelului.

Ambasadorul Israelului: "Vă lipsește puțin timp"

Reporter: Ce ne lipseşte?

David Saranga, ambasadorul Israelului: Nu cred că vă lipsește nimic. Cred că vă lipsește puțin timp până vom ajunge la normalitate. Eu cred că sunteți cam cu două luni în urmă, dar este ok. Dacă suntem în mai, până în iulie, până începe perioada de vacanță, situația va fi mult mai bună și cred că este mult mai uşor și pentru oamenii de rând să știe lumea, putem să călătorim, putem să mergem în străinătate, putem să ne întoarcem la normalitate. 

Românii vor putea călători în Israel de la finalul lunii mai, pentru început însă doar în grupuri organizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Ambasadorul Israelului are un mesaj optimist pentru români. Când crede David Saranga că vom reveni la normalitate