Antena Meniu Search
x

Video În Israel viaţa s-a întors la normalitate, cu mai bine de 60% din populaţie imunizată: "Ne simțim liberi după un an de zile închiși în casă"

Au renunţat la mască în aer liber, au mai bine de 60 la suta dintre locuitori imunizaţi şi sub 100 de infectări pe zi. Și mai ales, au înţeles că soluţia e vaccinul. Tinerii au umplut terasele, familiile au invadat plajele, iar viața pare să fi revenit la normal. Aşa e acum în Israel. Iar Capitala e gata să primească turişti de pe 23 mai. Urmăriţi un reportaj filmat în exclusivitate din Tel-Aviv.

de Redactia Observator

la 03.05.2021, 20:36

Vezi și

Turist: Tel-Aviv este minunat! Cred că este cel mai frumos oraş din lume. E minunat!

Reporter: De ce?

Turist: Pentru că poţi găși aici orice, cele mai bune petreceri, cele mai bune restaurante, mâncarea israeliană este minunată. Falafel, humus. Totul e deschis, e că și cum am terminat cu corona. S-a terminat! 

Israelul a revenit la viață de aproape trei săptămâni

Pe acelaşi subiect

Israel e prima țară din lume care a atins imunitatea de turmă. Efectul - oamenii se simt, în sfârşit, liberi, după atâtea şi atâtea luni de restricţîi.

Localnic: Suntem foarte privigeliaţi şi suntem norocoşi. Am stat la restaurant astăzi, bibliotecile sunt deschise. E distractiv, putem să purtăm ruj pe buze acum.

Peste tot vezi oameni ieşiţi la alergat, iar faleză e plină de tineri şi de familii cu copii. Peste 5 milioane jumătate de oameni au fost deja vaccinaţi. Iar săptămâna trecută s-a bifat şi un nou record. pozitiv, de dată asta. Într-o zi au fost înregistrate doar 38 de noi cazuri. Tot ce s-a reuşit până acum a dus la renunţarea la restricţîi. Viaţa pare acum la fel că înainte de pandemie.

Prof. Dr. Jean Askenasy, medic neurolog: Trebuie să înţeleagă fiecare om că această vaccinare este singură soluţie de a rezolva problema. Explicaţia este una singură. România să scape şi ea de pandemie, după exemplul Israelului.

Dragoș Nelersa, român în Israel: E nemapomenit. Ne simțim liberi după un an de zile închiși în casă. Mergem unde vrem, ieșim în familie, ne întâlnim cu prietenii, mergem la lucru, ne întâlnim cu colegii de serviciu, copiii nu mai trebuie să facă școală prin zoom.

Nu ai spune că eşti la o oră distanţă de Locurile Sfinte. Chiar dacă îşi respectă religia mai mult decât orice, după ce apune soarele, dorul de libertate şi poftă de viaţă îi fac să petreacă până dimineaţa.

Este țara care a renunțat la masca de protecție, o poartă doar în interior acum, așa că la orice colț de stradă găsești câte o petrecere. Acum, graniţele ţării sunt încă închise. În mai puțîn de o lună, însă, turiştii vor putea dansa alături de localnici. De pe 23 mai, condiţia pentru intrarea în Ţara Sfântă este certificatul de vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » În Israel viaţa s-a întors la normalitate, cu mai bine de 60% din populaţie imunizată: "Ne simțim liberi după un an de zile închiși în casă"