Antena Meniu Search
x

Anchetatorii au gasit geamantanul in care au fost puse picturile de sute de milioane furate de romani din Olanda

Valiza in care ar fi fost carate tablourile din Olanda a fost gasita intr-o cocioaba din Tulcea. Goala insa! Operele furate, in valoare de 300 de milioane de euro, parca au intrat in pamant!

Vezi și

Tot in pamant au fost gasite un laptop si mai multe carduri. Le-ar fi ascuns acolo iubita unuia dintre suspecti, o tanara de 19 ani arestata la Rotterdam.

Geamantanul a fost scos de anchetatori dintr-o casa parasita din Carcaliu, Tulcea. Acum, valiza e goala. Acum cateva saptamani, cand Natasa Timofe a scos-o pe poarta casei, ar fi fost plina. Nu cu rochii si pantofi, ci cu arta. 7 tablouri, in valoare de 300 de milioane de euro. Printre ele, un Picasso, doua Monet, un Matisse si un Gauguin. Toate - furate.

 “Atunci la poarta, daca incalecam pe geamantan eram miliardar. De unde sa stiu?”, spune unchiul suspectului. Nimeni n-a stiut. Natasa a disparut la timp, cu tot cu tablouri. La scurta vreme, au inceput cautarile. Prin case, prin hambare, prin soba si chiar prin balegar - anchetatorii au rascolit un sat intreg in cautarea operelor.

Au facut intr-un tarziu legatura cu Natasa - un pion cheie in jaful secolului. Fata a fost complice cu forta, spun rudele ei. La presiunile iubitului sau, Radu Dogaru, Natasa ar fi ascuns tablourile in apartamentul ei din Rotterdam. Acolo ar fi fost indepartate ramele de pe tablouri. Ulterior, picturile au fost transportate in Romania.

Transportate in aceeasi valiza gasita acum de anchetatori. Bitu, Dogaru si Darie - cei trei romani suspectati de jaful secolului - au crezut ca le vor vinde mai usor aici. Insa pentru ca sunt foarte cunoscute, nu se pot vinde in piata publica.

Asa ca au incercat sa le vanda pe piata neagra. Au gasit rapid si un cumparator. Afaceristul Constantin Dinescu i-a invitat pe cei trei hoti la negocieri, in casa lui din Bucuresti, spun anchetatorii. La intalnire a participat si o experta a muzeului National de Arta al Romaniei.

Nu le-au gasit nici pana azi. Au gasit in schimb valiza, un laptop si mai multe carduri, ingropate in curtea cocioabei din Tulcea. Sunt singurele piste care ar putea duce la tablouri. Arestati de doua luni, suspectii nu recunosc inca nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Anchetatorii au gasit geamantanul in care au fost puse picturile de sute de milioane furate de romani din Olanda