Antena Meniu Search
x

Video Antrenamente mai dure pentru viitorii poliţişti. Şi probele fizice care trebuie trecute vor deveni mai dificile

Agenţii din stradă trebuie să ştie mai bine cum să pună cătuşe, cum să folosească armele din dotare şi cum să urmărească infractorii în trafic. Este motivul pentru care mai marii Poliţiei Române au apelat la foştii şefi sau actualii angajaţi din forţele speciale pentru a-i antrena. Şi probele fizice care trebuie trecute vor deveni mai dificile.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 10:20

Vezi și

La Şcoala de Poliţie Câmpina, coordonatorii Direcţiei de Pregătire Profesională îi antrenează de zor pe agenţii aflaţi în stradă. Le trebuie deprinderi tehnice speciale, pe care le vor folosi în interacţiunile cu infractorii. Primul curs a fost cel de conducere. Agenţii trebuie să ştie cum să stăpânească maşina în condiţiile unei urmăriri.

Marius Bălan, comisar şef, director Direcţia de Pregătire Profesională a IGP: Evitarea obstacolelor, traversarea intersecţiilor în regim prioritar, conducerea în condiţii defensive, în condiţii de teren şi trafic aglomerat.

Probele fizice care trebuie trecute vor deveni mai dificile

Au urmat apoi tragerile. O altă probă a fost imobilizarea infractorilor ca la carte.

''Toţi poliţiştii vor trece prin acest tip de pregătire care vizează dezvoltarea abilităţilor în condiţii de tragere, dinamică, de ripostă, de luptă cu adversarul.''   

Prin astfel de antrenamente vor trece toţi viitorii poliţiştii. Şi asta, deoarece baremele pentru trecerea probelor fizice vor fi schimbate. De exemplu, la proba de rezistenţă de 1.000 de metri timpul de alergare va trebui să fie sub 4 minute. Iar la cea de viteză 50 de metri, timpul maxim este de 7 secunde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Antrenamente mai dure pentru viitorii poliţişti. Şi probele fizice care trebuie trecute vor deveni mai dificile