Antena Meniu Search
x

Anul universitar 2017-2018. Peste 10.000 de "boboci" s-au înscris la Universitatea Politehnica din București

Cei 33.000 de studenți ai Universității Politehnica din București, dintre care peste 10.000 de "boboci", au început luni anul universitar 2017 - 2018.

Anul universitar 2017-2018. Cei 33.000 de studenți ai Universității Politehnica din București, dintre care peste 10.000 de "boboci", au început luni anul universitar 2017 - 2018. 

"Pentru UPB sunteți promisiunea unui viitor mai bun"

Anul universitar 2017-2018. Rectorul instituției de învățământ superior, Mihnea Costoiu, a declarat, la festivitatea de deschidere a anului universitar, că studenții vor porni într-o aventură frumoasă, care le va defini cariera.

Anul universitar 2017-2018. "Bine ați venit în Universitatea Politehnica din București! Pentru voi acesta este debutul unei aventuri frumoase, în care veți cunoaște mulți oameni, multe locuri și veți reuși să faceți lucruri care vă vor defini traiectoria în carieră. Pentru Politehnica din București voi sunteți generația cu numărul 200, promisiunea unui viitor mai bun. Felicitări pentru admiterea voastră în cea mai mare școală tehnică din centrul și estul Europei. (...) Povestea pe care o veți trăi nu este un drum deja bătătorit, ci un drum al posibilităților. (...) Tot aici puteți îmbunătăți viața noastră de zi cu zi, universitatea fiind implicată în foarte multe proiecte locale și internaționale. Anul academic în care intrăm nu va fi o aventură numai pentru voi", a spus Mihnea Costoiu.

Pe acelaşi subiect

Anul universitar 2017-2018. El a amintit că în 2018 România va marca 100 de ani de la Marea Unire, iar UPB va sărbători două secole de la înființare.

Anul universitar 2017-2018. "Va fi un an încărcat de evenimente, expoziții, spectacole, inițiative, un an în care întreaga noastră comunitate — profesori, angajați, studenți absolvenți și parteneri laolaltă — își va uni forțele pentru a spune povestea celei mai mari universități tehnice din țară. (...) Sunt convins că va fi un drum lung și frumos, uneori plin de provocări, însă vă promit că merită. Munciți mult și bucurați-vă de aventură!", le-a spus rectorul UPB studenților prezenți la festivitate. 

"Ați venit aici să vă definitivați personalitatea"

Anul universitar 2017-2018. "Dragi studenți ai anului I, bine ați venit. Ați venit într-o universitate și vreau să aflați din prima zi că nu ați venit să luați doar o diplomă care vă certifică calificarea într-o profesiune. Universitatea înseamnă mult mai mult. Universitatea înseamnă acea instituție în care împreună, profesori și studenți, șlefuiesc personalitățile. Ați venit aici să vă definitivați personalitatea, să vă creșteți personalitatea în demnitate, în cinste, în corectitudine și în curaj. (...) Veți fi, atunci când părăsiți băncile acestei școli, ambasadorii noștri acolo unde veți lucra. (...) Dragi studenți ai anului I, nu vă pierdeți rădăcinile. (...) Cred că noi, din respect pentru memoria înaintașilor noștri, trebuie să vă învățăm să rămâneți aici în această țară, să nu ne pierdem rădăcinile", a afirmat, la rândul său, președintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu.

Anul universitar 2017-2018. Ea a menționat că anul acesta a fost înregistrată cea mai mare medie a tuturor celor care au intrat în facultățile UPB.

Anul universitar 2017-2018. "Haideți să privim trecutul cu mândrie, prezentul cu implicare și viitorul cu încredere! De noi toți depinde cum va fi viitorul. Învățământul superior românesc este pe un trend ascendent pe plan internațional, iar la acest lucru am contribuit toți — profesori, studenți, cercetători, absolvenții învățământului superior din România. Trebuie să vă mai spun că UPB este vârf de lance în această recunoaștere internațională", a precizat și secretarul de stat în MEN Gigel Paraschiv, prezent la ceremonie. 

Anul universitar 2017-2018. Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, le-a spus studenților că școala îi va învăța cum să învețe, cum să analizeze, dar și cum să se adapteze schimbărilor. "Școala vă învață să vă adaptați evoluției tehnologiei. (...) UPB este o universitate care a știu să se adapteze cerințelor pieței muncii, cerințelor studenților", a afirmat demnitarul.

Structura anului universitar 2017-2018, la Universitatea Politehnica din București este următoarea:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Anul universitar 2017-2018. Peste 10.000 de "boboci" s-au înscris la Universitatea Politehnica din București