Antena Meniu Search
x

Povestea impresionantă a românului ales în Bundestag! Adoptat dintr-un orfelinat din Craiova, Markus Cornel Frohnmaier este şeful tineretului din controversatul partid AfD

Alegerile legislative din Germania i-au adus un nou mandat cancelarului Angela Merkel, însă au însemnat și intrarea în Bundestag pentru un român.

Alegerile legislative din Germania i-au adus un nou mandat cancelarului Angela Merkel, însă au însemnat și intrarea în Bundestag pentru un politician german de origine română, care are o poveste impresionantă de viață.

Markus Cornel Frohnmaier s-a născut în 1991, la Craiova, și a ajuns, împreună cu sora sa geamănă într-un orfelinat. De aici, a avut șansa de a fi adoptat de o familie din Germania, el declarând, într-un interviu, în 2016, că a avut parte de o copilărie fericită.

Românul de 26 de ani a studiat dreptul la Universitatea din Tübingen, una dintre cele mai vechi din Europa, specializându-se în criminologie. El a dezvăluit, pe site-ul său, că a intrat în politică în partidul CDU (Uniunea Creştin-Democrată), condus de Angela Merkel, însă a fost dezamăgit, astfel că s-a orientat spre Alternativa pentru Germania.

Pe acelaşi subiect

Markus Cornel Frohnmaier a avut o ascensiune fulminantă în AfD, el fiind până la sfârşitul lui 2016 purtător de cuvânt al fostei co-preşedinte a AfD Frauke Petry, iar din 22 mai 2017 a devenit purtătorul de cuvânt al lui Alice Weidel, în prezent co-preşedintă a acestei formaţiuni.  

Devenit între timp, şeful tineretului din cadrul Alternativei pentru Germania, Markus a candidat pe listele partidului, pe poziţia a patra, în landul federal Baden-Württemberg.

Anul 2017 a fost unul plin pentru Markus, el căsătorindu-se, în martie, cu o rusoaică și devenind tatăl unui băiețel.

Potrivit presei germane, liderul tineretului AfD are legături strânse cu aripa de tineret a partidului Rusia Unită a lui Putin.   

În luna decembrie a anului trecut, Frohnmaier s-a întâlnit cu Constantin Petricenko, şeful departamentului de relaţii internaţionale al partidului Rusia Unită, dar şi cu lideri ai frontului de tineret din cadrul formaţiunii. De asemenea, a avut o întrevedere cu Anton Morozov, parlamentar rus şi membru al Comisiei pentru afaceri internaţionale.  

În campania electorală, politicianul de origine română a susținut că unul dintre obiectivele sale în Parlament va fi acela de a proteja cetățeanul german,  chiar dacă acest lucru este în detrimentul altor cetățeni.

Referitor la faptul că AfD este considerat un partid extremist, mai ales de tinerii din Germania, Markus Frohnmaier a menționat: "Vreau să le recomand oamenilor să studieze programul nostru de bază și la policienii partidului. AfD are aceleași principii pe care le avea CDU în anii '80-'90. Vrem o politică tradițională, o politică economică care să fie într-adevăr liberală. Nu văd nimic rușinos cu privire la cerințele noastre".

Referitor la politica refugiaților, Markus a spus că Germania a primit 100.000 de oameni în țară, despre care nu se știe "cine sunt, ce vor, dacă au luptat sau nu pentru ISIS în Siria". "Astfel de informații nu sun aduse la cunoștința cetățenilor. Faptul că am declanșat o dezbatere a fost corect. În lumea noastră, o poziție trebuie formulată ferm pentru a fi auzită", a mai spus politicianul AfD într-un interviu acordat pentru www.welt.de în urmă cu câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Povestea impresionantă a românului ales în Bundestag! Adoptat dintr-un orfelinat din Craiova, Markus Cornel Frohnmaier este şeful tineretului din controversatul partid AfD