Antena Meniu Search
x

"Pe aici nu se trece!". Apocalipsa II de la Glodeanu Siliştea, Buzău

"Pe aici nu se trece!". Sunt cuvinte amare care descriu tabloul dezolant din localitatea Glodeanu Siliştea, Buzău. Aici, autorităţile locale nu par să fi învăţat nimic, din lecţia iernii, de acum doi ani. Atunci sute de oameni au stat izolaţi aproape două săptămâni.

Vezi și

Bătrânii spun că îşi doresc să moară, pentru că au obosit să lupte cu urgia naturii. Reporterii noştri au reuşit să ajungă astăzi la localnici, după ore bune în care au mers, prin zăpada, pe jos.

Mamă, asta-i mânie dumnezeiască!, spune o bătrână de 82 de ani, văduvă de 20.

Nu mă lasă zăpada. E greu! Cât casa! M-am săturat, adaugă Șestanca Dumitrache. Am zis că scăpăm, ca acum doi ani e, bre.

Se teme. Se teme că zăpada o va îngropa de tot. Vecina ei, cu trei ani mai tânără spune că nu mai poate face căldură în casă.

E rău domnisoara. Mi-a astupat lemnele acolo. Nu pot să mai iau de acolo, spune femeia.

În satele izolate se poate ajunge doar pe jos.

ARMINA DOBRICĂ, REPORTER OBSERVATOR: Undeva la 3, 4 km sunt 2 sate unde nu a mai ajuns nimeni de vineri seara. incercam sa ajungem la oameni pe jos.

La fel fac şi oamenii care au rămas fără provizii. Bat kilometri întregi, pe jos pentru a cumpăra o pâine sau o sticlă cu apă. Multe dintre puţuri au îngheţat.

Cei în putere sunt cu lopata în mână, de când a început ninsoarea.

Cât vezi cu ochii e numai zăpadă. Casele au fost îngropate în nămeţi. Nici uliţele nu se mai zăresc.

Utilajele au fost scoase de abia dimineaţă pe drumuri. Doar două sate din Glodeanu Siliştea au fost deblocate. Câteva sute de familii, din celelalte cinci localităţi aşteaptă încă salvarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Pe aici nu se trece!". Apocalipsa II de la Glodeanu Siliştea, Buzău