Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopia Buzău a înlocuit ajutoarele bănești cu bonuri de masă

În Buzău, familiile sărace nu vor mai primi bani drept ajutoare sociale. Ci, bonuri de masă. Astfel, speră mai marii Arhiepiscopiei, nevoiaşii îşi vor cumpăra din ei mâncare, nu alcool şi ţigări.

Vezi și

În Buzău, familiile sărace nu vor mai primi bani drept ajutoare sociale. Ci, bonuri de masă. Astfel, speră mai marii Arhiepiscopiei, nevoiaşii îşi vor cumpăra din ei mâncare, nu alcool şi ţigări.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei se luptă cu viciile enoriașilor care au o situație materială precară. Din această lună, cei care cer ajutoare financiare de la biserică vor primi bonuri valorice în loc de bani. 

-Banii dacă îi ia... dacă e cineva căruia îi place şi băutura, dă banii pe băutură, aşa cu bonurile cumpără mâncare.

-Am primit semnale din partea preoţilor care urmăreau evoluţia ajutoarelor noastre în cadrul parohiilor şi au văzut că uneori fondurile, putem să spunem că, erau deturnate de la nevoile primare

Pe acelaşi subiect

Bonurile, care au o valoare de 50 și 70 lei, vor ajunge la familiile nevoiașe numai după o anchetă socială făcută de către reprezentanții bisericilor.

-Depinde de nevoia omului, dacă omul are nevoie de bani, îi dai bani, dacă are nevoie de bonuri, îi dai bonuri, cu bonuri ce poate să-şi ia? Mâncare, poate omu n-are nevoie de mâncare, are nevoie de haine.

În cazurile în care nevoia o cere, vor fi alocaţi şi bani, dar doar pentru situaţii punctuale.

-Vor ajunge la oameni în funcţie de nevoile pe care le au, se fac anumite dosare, oamenii aplică pentru anumite nevoi, unele sunt secvenţiale, altele au o continuitate în timp.

Iniţiativa a fost primită cu multă apreciere de mai marii Bisericii Ortodoxe Române. 

-Iniţiativa Arhiepiscopiei este una cât se poate de pozitivă, benefică, este una menită să diminueze drastic consumul de alcool şi de tutun în familiile care au şi copii şi în familiile sărace în care poate unul dintre părinţi are un asemenea viciu.

-Bonurile de masă sunt foarte binevenite, să pună într-adevăr ceva pe masă la copii, nu aşa, le dă azi şi mâine se duc şi-şi iau băutură şi ţigări şi ce mai vor ei să-şi mai ia.

Anul trecut Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a cheltuit peste 2,8 milioane de lei în scopuri caritabile. Aproape 200 de persoane din 90 de familii au primit ajutoare băneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopia Buzău a înlocuit ajutoarele bănești cu bonuri de masă