Antena Meniu Search
x

Atenţie, bucureşteni! Măsuri INEDITE anunţate de Metrorex pentru a evita aglomeraţia la metrou. Trebuie să ştiţi ce vă aşteaptă

Condiţiile meteo au provocat de multe ori cozi infernale pe peroanele staţiilor de metrou din Bucureşti, imagini sugestive în acest sens fiind publicate rapid pe reţelele de socializare.

Condiţiile meteo au provocat de multe ori cozi infernale pe peroanele staţiilor de metrou  din Bucureşti, imagini sugestive în acest sens fiind publicate rapid pe reţelele de socializare.

Pentru a evita din nou astfel de incidente, Metrorex a anunţat o serie de măsuri inedite.

Astfel, Metrorex va monta benzi de restricționare a accesului în stații, pe care le va amplasa înaintea aparatelor de validare, pentru situațiile în care pasajele de trecere se vor aglomera, se arată într-un comunicat al companiei.

"Metrorex continuă seria de măsuri pentru deplasarea în siguranță a călătorilor între stațiile de corespondență Piața Unirii 1 — Piața Unirii 2 și Piața Victoriei 1 — Piața Victoriei 2, ca urmare a situațiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf. Astfel, începând cu data de 10.01.2017, echipe mixte formate din angajați Metrorex, Poliția Metrou, agenți de pază, reprezentanți ai Jandarmeriei și ai ISU sunt prezente în intervalele orare 07:30-10:00 și 16:30 — 19:00, în cele patru stații de metrou, pentru coordonare și intervenție în caz de necesitate", potrivit comunicatului.

De asemenea, fiecare agent va transmite Dispeceratului Central evoluția situației din teren.

"În cazul aglomerării pasajelor de trecere, se fac anunțuri repetate de informare a călătorilor cu privire la restricționarea temporară a accesului înaintea aparatelor de taxare, precum și pentru staționarea la nivel peron sau vestibul. În plus, vor fi montate benzi de restricționare a accesului, amplasate înaintea aparatelor de validare", mai spun reprezentanții metroului.

Metrorex funcționează la capacitate maximă, cu 65 de trenuri, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 — 9:00 și 17:00 — 19:00), pe toate magistralele. Intervalul cu vârf de trafic va fi extins până la descongestionarea aglomerației din stații.

În plus, se asigură succesiunea trenurilor la un interval de maximum 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, 2-3 minute, pe tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Eroilor — Nicolae Grigorescu) și 5-6 minute în restul timpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, bucureşteni! Măsuri INEDITE anunţate de Metrorex pentru a evita aglomeraţia la metrou. Trebuie să ştiţi ce vă aşteaptă