Antena Meniu Search
x

Video "Atenţie, urs pe pârtie!". Reacţia turiştilor, avertizaţi prin RO-Alert: "Am schiat în continuare"

Atenţie, urs pe pârtie! Turiştii aflaţi în Poiana Braşov au primit mesaj RO-Alert prin care erau avertizaţi să rămână în pensiuni şi cabane, iar dacă au ieşit deja la schi, să părăsească pârtia urgent. Prea puțini au luat însă în serios alerta, mai ales că zăpada a fost perfectă pentru schi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.02.2023, 22:30

Vezi și

Ora nouă şi opt minute dimineaţa. Nici n-a început bine ziua de distracţie, că în zona superioară a pârtiei Lupului, un turist a văzut animalul sălbatic. Imediat a sunat la 112, iar autorităţile au avertizat întreaga staţiune prin Ro-Alert. "Mesajul a avut un nivel de alertă extremă, autorităţile le-au cerut turiştilor şi practicanţilor sporturilor de iarnă să evite zona pârtiei Lupului şi să rămână în locuinţe", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Urs pe pârtie. Reacţia turiştilor

Doar că mulţi turişti au ignorat avertismentul şi au ales să rişte. "Am primit, da, pe telefon. Am schiat în continuare", mărturiseşte un turist. "Nu m-am speriat... Că nu ştiu de ce, dacă nu l-am văzut... Şi nu eram în momentul ăla aici", spune un tânăr. "Noi suntem destul de obişnuiţi cu alertele. Locuim în Braşov, sunt alerte multe. Urşii vin destul de des. Ei se aflau în deplasare, traversau pârtia. Erau şi copii mici, părinţii, bineînţeles, îngrijoraţi, dar nu a fost nicio problemă", povesteşte un bărbat.

Zona în care prezenţa ursului a fost semnalată a fost imediat izolată de jandarmii montani. "Am intervenit pentru alungarea acestuia în zona împădurită şi pentru a ne asigura că acesta nu mai revine în zona populată", a declarat plt. adjutant Alexandru Frigioiu, Jandarmeria Montană Braşov.

Jandarmii montani de pe pârtia Lupului au intervenit azi şi pentru o turistă care s-a accidentat în timp ce era la schi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Atenţie, urs pe pârtie!". Reacţia turiştilor, avertizaţi prin RO-Alert: "Am schiat în continuare"