Antena Meniu Search
x

Bac 2018: Condiţiile pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat

Pentru a trece examenul de Bac 2018, este necesară în primul rând o medie generală 6.00. Însă aceasta nu este de ajuns! Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat, este nevoie şi de alte condiţii, care au fost precizate de Ministerul Educaţiei.

Eleve candidate la examen de Bac
Pentru a promova examenul de Bac 2018, este nevoie de îndeplinirea unor condiţii, în afară de a obţine media 6.00 - Hepta

Pentru a trece examenul de Bac în 2018, este necesară în primul rând o medie generală 6.00. Însă aceasta nu este de ajuns! Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat, este nevoie şi de alte condiţii, care au fost precizate de Ministerul Educaţiei.

La prima sesiune de la Bac din 2018 sunt peste 136 de mii de candidaţi care dau probele scrise. Pentru a le promova, trebuie să îndeplinească toate condiţiile prevăzute de regulamentul examenului.

Condiţii pentru a fi declarat admis la Bac în 2018

Conform metodologiei emise pentru Bacalaureat, extrem de importante pentru candidaţi sunt prezenţa şi nota de la fiecare examen. În această situaţie, nu este de ajuns ca un elev să obţină media 6.00 la toate probele scrise de la examen. Importante pentru promovare sunt inclusiv probele orale care au fost susţinute în februarie.

Pe acelaşi subiect

Astfel, Ministerul Educaţiei a menţionat următoarele condiţii pentru a fi considerat promovat la Bacalauret 2018:

- candidaţii trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor, care au avut loc în sesiunea din februarie

- candidaţii trebuie să participe la toate probele scrise, susţinute în perioada 25 - 28 iunie

- candidaţii trebuie să obţină la fiecare probă scrisă de la Bac 2018 cel puţin nota 5

- candidaţii trebuie să obţină cel puţin media generală 6 la probele scrise

Cum eşti declarat admis la Bacalaureat în 2018

Dacă toate condiţiile menţionate mai sus, promovarea examenului de Bacalaureat este asigurată. După ce profesorii corectează lucrările scrise, urmează afişarea rezultatelor pentru toţi candidaţii, pe 4 iulie. În dreptul fiecărui candidat care a promovat examenul de Bac cu cel puţin 6.00, va fi menţionat, în tabelul cu note este trecută menţiunea REUŞIT.

Dacă elevul nu a obţinut media 6.00 şi, astfel, nu a trecut Bacalaureatul, atunci în tabel este trecută menţiunea RESPINS.

Ce mai poţi face dacă nu ai promovat la Bac în 2018

Candidaţii care au fost respinşi la publicarea rezultatelor din 4 iulie, mai au o şansă pentru a trece examenul: ei pot depune face contestaţii pentru mărirea notei. Cererile trebuie depuse tot în aceeaşi zi de 4 iulie, între orele 14.00 - 19.00. Atenţie însă! Contestaţiile la Bac 2018 pot fi făcute doar pentru notele de la probele scrise. Nu se fac contestaţii pentru probele de evaluarea competenţelor, care au fost susţinute în februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Bac 2018: Condiţiile pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat