Antena Meniu Search
x

Bac 2018, proba obligatorie a profilului. Ce nu ai voie să faci în timpul examenului, la matematică şi istorie

La Bac 2018, pe 27 iunie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie. Conform Ministerului Educaţiei, candidaţii trebuie să respecte regulile pentru aceste examene. Altfel, riscă sancţiuni care pot merge până la eliminare din Bacalaureat.

Bac 2018, proba obligatorie a profilului. Ce nu ai voie să faci în timpul examenului, la matematică sau istorie
Bac 2018, proba obligatorie a profilului. Ce nu ai voie să faci în timpul examenului, la matematică sau istorie

La Bac 2018, pe 27 iunie, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie. Conform Ministerului Educaţiei, candidaţii trebuie să respecte regulile pentru aceste examene. Altfel, riscă sancţiuni care pot merge până la eliminare din Bacalaureat.

Potrivit metodologiei de organizare a examenului de Bacalaureat 2018, cei 136.871 de candidaţi din toate promoţiile care s-au înscris pentru susţinerea probei obligatorii a profilului, matematică sau istorie, trebuie să respecte reguli stricte

Reguli de desfăşurare a unei probe scrise la Bac 2018

Articolul continuă după reclamă

Nerespectarea lor pot duce la consecinţe neplăcute pentru elevi. 

Pe acelaşi subiect

Elevii care susţin miercuri, pe 27 iunie, proba scrisă la matematică sau la istorie trebuie să ştie că accesul în centrele de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării lucrării este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Ce nu ai voie să faci la proba de matematică sau istorie de la Bacalaureat 2018

Pentru subiectele la matematică, dar şi pentru subiectele la istorie, toţi candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Pentru executarea schemelor şi a desenelor, absolvenţii de liceu vor utiliza numai creion negru.

Pentru proba scrisă la matematică, elevii pot apela doar la instrumente de desen.

La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

La proba scrisă la istorie, ca de altfel la toate probele la Bacalaureat 2018, nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

”În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, precizează Ministerul Educaţiei

Ultima probă scrisă de la Bac 2018, cea la alegerea profilului, va fi pe 28 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Stiri sociale » Bac 2018, proba obligatorie a profilului. Ce nu ai voie să faci în timpul examenului, la matematică şi istorie