Antena Meniu Search
x

Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor cu imaginaţie

Perle Bac 2018. Nici în acest an, elevii nu s-au dezis de tradiţia perlelor de la proba de Limba şi Literatura Română de la Bacalaureat şi au avut în lucrări anumite exprimări care i-au făcut pe profesori să râdă în hohote.

Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor cu imaginaţie
Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor cu imaginaţie - Arhivă

Perle Bac 2018. Nici în acest an, elevii nu s-au dezis de tradiţia perlelor de la proba de Limba şi Literatura Română de la Bacalaureat şi au avut în lucrări anumite exprimări care i-au făcut pe profesori să râdă în hohote.

Absolvenții de clasa a XII-a au avut la subiectul al treilea al probei de limbă şi literatura română genul liric. 

Cei de la real aveau de ales poezii din opera lui Mihai Eminescu și Tudor Arghezi. Puteau să aleagă poezia Floare Albastră a lui Mihai Eminescu. O altă opțiune era Flori de mucigai de Tudor Arghezi sau Testament.

La profilul umanist, elevii au avut de ales între Lucian Blaga sau Eugen Barbu pentru proba de limba română a examenului de Bacalaureat 2018.

Pe acelaşi subiect

Majoritatea elevilor au ales poezia 'Luceafărul' a lui Mihai Eminescu, iar perlele nu au întârziat să apară.

Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor

"Luceafărul îi spune supărat fetei că nu mai vine la ea, pe pământ, că are lut pe faţă (n.r. chip de lut) şi nu o mai vrea. Apoi pleacă trist şi rece spre cer...", a scris unul dintre elevi.

"Cătălin, un paj ce se ţine de rochia fetei, îi zice că dă el în bobi (n.r. poetul spune că îi explică bob cu bob), să afle pentru ea ce e cu amorul", a fost perla unui alt elev.

Nici Tudor Arghezi nu a scăpat de elevii care nu au învăţat, dar au o imaginaţie bogată.

"Poezia se numeşte aşa, că Arghezi şi-a lăsat în testament poeziile fiilor lui din toată lumea, că altceva n-a avut de lăsat", a explicat un elev referindu-se la poezia Testament.

"Poetul nu loveşte coloana de minuni a lumii, că e om bun şi are milă de ele", a fost explicaţia unui elev cu privire la poezia 'Eu nu strivesc corola de minuni a lumii' de Lucian Blaga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Perle Bac 2018. Cele mai amuzante explicaţii ale elevilor cu imaginaţie