Antena Meniu Search
x

Video Băncile oferă credite verzi, pentru case eficiente energetic şi maşini electrice

Protejarea mediului este una dintre preocupările momentului la nivel mondial, la fel şi folosirea produselor verzi, care nu poluează. Pentru acestea, băncile au început şi ele să ofere credite speciale. Aşa numitele credite verzi pentru cumpărarea de imobile cu eficiență energetică ridicată sau pentru achiziţia de maşini electrice sunt mult mai atractive. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 13.08.2021, 16:46

Vezi și
  • Creditele pentru case eficiente energetic nu pot fi făcute pentru o durată mai mare de 30 de ani.

Astfel de credite pot fi accesate de cei care urmează să îşi cumpere case eficiente energetic. Valorea minimă a împrumutului este de 45.000 de lei şi, la fel ca la creditele ipotecare standard, acest împrumut poate fi luat pentru o perioadă de cel mult 30 de ani. Totuşi, trebuie să ştiţi că dobânda este ceva mai mică, respectiv de 3,55%.

Experţii ne atrag atenţia că trebuie să fim foarte atenţi la gradul de îndatorare, pentru că dobânzile sunt acum reduse, iar tentaţia este mare. Totuşi, nu se ştie ce se poate întâmpla pe termen mediu şi lung. 

Trebuie să ştiţi că o majorare cu un singur punct procentual înseamnă o creştere a ratei lunare cu câteva sute de lei. Aşadar, mare atenţie la îndatorare.

Băncile vin, în ultima vreme, şi cu un soi de credite de nevoi personale pentru achiziţia de maşini electrice şi hibride. Şi în acest caz vorbim despre dobânzi ceva mai mici, respectiv chiar şi cu două puncte procentuale.

Un material complet pe această temă vedeţi, însă, în această seară, la Observatorul orei 19.00. Vă spunem atunci la ce să fiţi atenţi şi cam care este diferenţa dintre un credit ipotecar verde şi unul standard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Băncile oferă credite verzi, pentru case eficiente energetic şi maşini electrice