Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Bistriţa s-a trezit dintr-o comă diabetică plin de fracturi şi vânătăi

Un bărbat din Bistriţa s-a trezit dintr-o comă diabetică plin de fracturi şi vânătăi. Omul spune că a început să se simtă rău în timp ce conducea. A tras pe dreapta, deci nu a fost implicat în niciun accident. Incidentul s-a produs în urmă cu trei ani. Omul se străduieşte să afle cum a fost rănit.

De Redactia Observator la 17.04.2019, 17:50
Vezi și

Un bărbat din Bistriţa s-a trezit dintr-o comă diabetică plin de fracturi şi vânătăi. Omul spune că a început să se simtă rău în timp ce conducea, aşa că a tras pe dreapta. Deci nu a fost implicat în niciun accident. Incidentul s-a produs în urmă cu mai bine de trei ani. Însă, de atunci şi până acum, omul se străduieşte să afle cum a fost rănit în cele câteva zile în care a fost inconştient.

Peter Bigea, fostul pacient, spune că "mi-au luat trei ani din bucuria şi din viaţa mea. Trebuia să fiu dus în scaun cu rotile pentru necesităţi, trebuia să fiu spălat, trebuia să fiu hrănit. Şi la ora actuală, eu nu pot să-mi trag ciorapii în picioare singur".  

Au trecut ani de chin pentru bărbat. Nici în ziua de azi, omul nu ştie a cui e vina. O cădere de glicemie într-o zi de cumpărături, aparent normală, s-a terminat în comă, la spital, cu fracturi şi vânătăi apărute inexplicabil pe corpul lui.

Bărbatul din Bistriţa îşi caută dreptatea în instanţă 

Pe acelaşi subiect

Peter Bigea, fost pacient: Ca prin vis am auzit când i-a spus doctorul Anton la o asistentă "legaţi mâna stânga că are fractură de umăr" 

Era 19 ianuarie 2016 când nepoata bărbatului a cerut ajutor la 112. Era cu el în maşină când s-a întâmplat totul. 

Corina Simionca, nepoata bărbatului: Dânsul a făcut o comă diabetică la volan. A venit un şofer şi m-a ajutat să mutăm maşina de pe mijlocul drumului. Între timp, eu am sunat la 112, au venit cei de la spital, de la Salvare şi ce s-a mai întâmplat nu am văzut

Peter Bigea, fost pacient: S-a pus discuţia că s-ar fi putut să mă fi scăpat când mi-au scos centura, că SMURD-ul, pompierii m-au scos. Şi m-au luat din maşină pe targă. Acum, nu ştiu, pe targă sau să mă fi scăpat când m-au luat de pe targă din salvare şi m-au dus la UPU

În cele câteva zile în care a fost în comă, pentru că este şi cetăţean austriac, bărbatul a fost transferat la o clinică din Viena.

Bărbatul din Bistriţa cere daune de sute de mii de euro

Acolo, medicii l-au operat pentru fracturile suferite. Sechelele însă nu vor dispărea niciodată.

Ovidiu Simionca, fiul bărbatului: Cred că a fost un malpraxis, i-a schimbat toată viaţa. E comparabil cu o căzătură de la etajul 3 sau cu un accident frontal într-un zid cu 60, 70 la oră. Ceea ce nu s-a întâmplat. Maşina a fost intactă

Fracturile s-au văzut încă din România, pe radiografiile făcute la câteva ore după ce bărbatul a ajuns în comă la spital. 

Peter Bigea, fost pacient: Nu pot să înţeleg cine le-a spus mai departe să mă ducă să fac radiografie. De ce? Pe ce motiv? Că eu am venit ca diabetic. Nepoata mea le-a spus că eu sunt diabetic şi am avut o comă diabetică. De ce m-au dus la radiografie?

Ca să afle ce s-a întâmplat, bărbatul îşi caută de doi ani dreptatea în justiţie. 

Marius Luca, avocatul bărbatului: Se încearcă o muşamalizare. Din punctul meu de vedere este nepermis să nu se găsească vinovaţii care au dus la vătămarea deosebit de gravă a clientului meu, cu toate că există camere de supraveghere

Două instanţe de judecată au hotărât că SMURD-ul este nevinovat în acest caz. Acum, bistriţeanul vrea să dea în judecată spitalul.

Gabriel Lazani, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa: Nu ştiu, de fapt, ce vrea împotriva spitalului. Atâta timp cât nimeni din personalul angajat al spitalului nu este vinovat, conform anchetelor care s-au făcut

Omul cere daune morale de câteva sute de mii de euro. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Bistriţa s-a trezit dintr-o comă diabetică plin de fracturi şi vânătăi