Antena Meniu Search
x

Video ”Bătaie de joc”. Au stat ore în șir în frig pentru a li se închide ușa în nas. Ajutoarele de Crăciun n-au ajuns pentru toată lumea

Mii de oameni săraci din toată țara au primit ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene. Zahăr, făină, ulei, mălai, conserve de carne și compot, toate au fost distribuite către persoanele defavorizate. Mulţi dintre cei care s-au aşezat astăzi la coadă trăiesc doar din ajutorul social de 150 de lei, iar cu aceste alimente primite se pot hrăni pentru câteva luni. Din păcate însă, alimentele nu au ajuns pentru toţi doritorii.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 14:14

Vezi și

Înainte să se deschidă punctele de distribuire din țară, oamenii așteptau deja la rând. Bucuroși că vor avea ce să pună pe masă de sărbători, au venit cu sacoșe pe roți pentru a putea căra cutiile cu alimente oferite de Uniunea Europeană.

”La 5 jumate am plecat de acasă”, a spus o bătrână.

O altă femeie spune că se descurcă greu, dar nu are încotro. ”Greu, dar ce să facem dacă trebuie să venim”. Alimentele nu-i ajung pentru multă vreme, însă spune că sunt bune. ”Vreo lună de zile ajung, dar cu economie”, a mai spus aceasta.

Ce conține fiecare pachet

Pe acelaşi subiect

Fiecare pachet cu alimente de bază cântăreşte 28 de kilograme şi înseamnă un ajutor imens pentru mii de persoane aflate în dificultate. Pachetul conține 5 pungi de făină albă de grâu, 4 pungi de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 sticle de ulei, 2 pungi de zahăr, 4 pungi de orez, 5 conserve de carne de vită, 3 conserve de carne de porc, 5 conserve pateu și 2 cutii de compot de fructe.

Sunt bune acolo, că ni le dă”, mai spune o persoană. ”Sunt bune, doamnă, că mânâncă săracii. Ce să facem? Nu avem ce să mâncăm, murim de foame. Nu avem venit, nu avem nimic”, a mai spus altcineva.

Pachetele ajung în primul rând la persoanele care primesc ajutor social. Cele rămase, sunt distribuite persoanelor aflate temporar în situații critice. ”Sunt bucuroasă că mi-a dat, ce să spun. Am un băiat paralizat, are 45 de ani, ce să facem şi noi. Trăim şi noi aşa cum putem”, a mai spus o femeie.

Toate pachetele cu alimente s-au terminat însă în doar câteva ore, spre supărarea celor care încă se mai aflau la coadă.

Noi nu avem dreptul?”, întreabă cineva.

Nu mai staţi că nu mai sunt pachete, înţelegeţi”, a adăugat altcineva.

Bătaie de joc, măi. Ţi-am zis eu că nu are. Vezi?”, a mai spus cineva.

Ajutoarele sociale acordate de Uniunea Europeană s-au oferit la toate centrele de distribuţie din ţară, pe baza actului de identitate. Principalii beneficiari au fost persoanele care primesc ajutor social.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » ”Bătaie de joc”. Au stat ore în șir în frig pentru a li se închide ușa în nas. Ajutoarele de Crăciun n-au ajuns pentru toată lumea