Antena Meniu Search
x

Biserica Ortodoxă în ofensivă. Vrea modificarea Constituției pentru a interzice căsătoriile homosexuale

În contextul în care Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a făcut un apel în timpul slujbei de Crăciun pentru strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de modificare a Constituției, Basilica

În contextul în care Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a făcut un apel în timpul slujbei de Crăciun pentru strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de modificare a Constituției, Basilica, agenția de știri a Patriarhiei Române, a publicat ieri un discurs mai vechi al Patriarhului Daniel, în care acesta critică familia modernă, seculară și cuplurile alcătuite din persoane de același sex.

“Familia creştină se confruntă cu criza economică (sărăcie, şomaj, nesiguranţa zilei de mâine, emigraţia ş.a.), cu criza morală (libertinajul, avortul, divorţul, abandonarea copiilor, violenţa domestică, delicvenţa juvenilă, traficul de fiinţe umane ş.a.), şi cu criza spirituală (sectarismul, fanatismul, prozelitismul religios ş.a.)”, a declarat Daniel.

Discursul a fost rostit de Patriarhul BOR cu ocazia deschiderii întrunirii CROCEU (Comitetul Reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană), organizat la Bucureşti în mai 2014.

„De asemenea, familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă, deoarece modelul însuşi al familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat. Trăim într-un context dominat de o mentalitate individualistă şi secularizantă, care nu căută sfinţirea vieţii prin rugăciune, naşterea de copii şi creşterea lor în credinţa creştină”, a mai spus șeful BOR.

El a criticat și uniunile dintre persoane de același sex: „Astăzi creşte numărul celor care tratează căsătoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între două persoane de gen diferit sau de acelaşi gen. Însă parteneriatele sociale sau de conviețuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiţionale și orice atentat la identitatea tradițională a acesteia constituie o inovație artificială care nu poate purta numele realității naturale de care se îndepărtează. Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiţionale sau înlăturarea diferenţelor între această familie şi alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului şi al egalităţii, subminează familia naturală ca temelie a societăţii umane. De aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate şi continuitate”.

„Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, a mai apreciat acesta.

Preoții care vin cu Boboteaza strâng și semnături

Recent, și Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a susținut un punct de vedere asemănător. La sfârșitul slujbei de Crăciun, organizate la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, el a anunțat că tineri ortodocși vor începe să strângă semnături care să susțină organizarea unui referendum de modificare a Constituției.

Reprezentantul BOR a adăugat că legea fundamentală a statului român ar trebui să specifice exact că o familie este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie: „Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia, a fost îngenuncheată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru”.

Pentru organizarea referendumului de modificare a Constituției este nevoie de strângerea a jumătate de milion de semnături.

Unii preoți nu au pierdut timpul și, profitând de Ajunul Bobotezei, după ce au sfințit casele oamenilor, le-au cerut acestora și să semneze pentru modificarea Constituției astfel încât să fie permise numai căsătoriile dintre bărbat și femeie. Un astlfel de caz este cel al preotului din localitatea ieșeană Aroneanu, prezentat de televiziunea Digi24. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Biserica Ortodoxă în ofensivă. Vrea modificarea Constituției pentru a interzice căsătoriile homosexuale