Antena Meniu Search
x

Produse alimentare, tinute in conditii necorespunzatoare

Aproape jumatate din produsele din carne nu corespund standardelor de calitate. Au multa apa, ca sa traga la cantar Si nici nu sunt tinute in conditii corespunzatoare

Vezi și

Aproape jumatate din produsele din carne nu corespund standardelor de calitate. Au multa apa, ca sa traga la cantar. Si nici nu sunt tinute in conditii corespunzatoare

Probleme sunt si la branzeturi, care contin mai multa sare decat scrie pe eticheta. Am verificat si noi alimentele in pietele din Bucuresti. Urmariti un reportaj filmat cu camera ascunsa. mos. Puneti mana pe ea.

"M-am intimidat in fata dumneavoastra". Asa explica un vanzator motivul pentru care a pus mana direct pe pastrama. Clientul nu are decat sa-si imagineze ca respectivul comerciant s-a spalat pe maini inainte. Si poate sa spere ca mustele care roiesc in voie pe alte marfuri nu au afectat calitatea acestuia.

Controalele inspectorilor au scos la iveala faptul ca 40 la suta din carnea aflata la vanzare si peste 30 la suta din branzeturi nu respecta standardele de calitate. Cele mai multe sunt pline de apa sau mai sarate decat ar trebui. "Probleme fie de reteta, fie lasate sa expire in raft, fie cu aditivi alimentari neautorizati", a explicat Bogdan Nica, presedinte ANPC. Specialistii au insa si vesti bine. Ei spun ca, in ultima vreme, cele mai multe nereguli duc la pacalirea clientului si nu-i pun in pericol sanatatea.

Potrivit reprezentantilor din industrie, 50 la suta din produse sunt comercializate pe piata neagra. Statul e pagubit anual cu aproape un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Produse alimentare, tinute in conditii necorespunzatoare