Antena Meniu Search
x

Video Bucureștenii sunt nevoiţi să încălzească apă sau să se spele la lighean, după ce aproape o mie de blocuri au fost afectate de avarii

Nicio zi fără un duş rece pentru bucureşteni. Aproape o mie de blocuri din București au rămas fără apă caldă din cauza avariilor la reţea. Şi dacă vine vara şi e mai uşor de suportat situaţia, veştile nu sunt bune nici pentru iarnă: doar 5 la sută din ţevi vor fi schimbate.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 28.05.2021, 19:38

Vezi și

În stradă echipele de muncitori cârpesc ţevi, în case oamenii se spală în lighean. 

''Îmi încălzesc apă în oală de 10 kilograme şi mă spăl la cap. Ce mi-a mai rămas, cu ibricul am turnat pe mine. Nu zicem că stăm la bloc.'' 

''Mai încălzim...Când vine ziua şi nu dă drumul... începi să îţi faci probleme.

Condiţii de secolul 21?

Pe acelaşi subiect

Nu, nu. Suntem departe. Suntem departe de ceea ce vrem să părem.''

Mulţi sperau că o dată cu venirea verii presiunea pe reţea va scădea. Nu a fost aşa. În ultimele zile, din cauza avariilor mai multe puncte termice s-au închis. Ieri, lista adreselor la care apa caldă era rece se întindea pe 16 pagini.  

Cei mai afectaţi în prezent sunt locuitorii din sectorul 5. Şi asta pentru că aici au apărut mai multe avarii la reţelele primare. Vorbim despre spărturi în conducte care în mod normal ar trebui să poată să alimenteze cartiere întregi. 

Când va curge din nou apă caldă la robinet?

Adrian Gâtlan, Termoenergetica: Sperăm ca până mâine să nu mai rămână nicio zonă din București nealimentată. Dacă nu mai apar altele. 

2.000 de tone de apă caldă se pierd în pământ în fiecare oră. Singura soluție este înlocuirea conductelor. Nici măcar oficicalii nu sunt optimişti.

Reporter: Ce speranțe avem pentru iarna asta?

Adrian Gâtlan, Termoenergetica: Off…Dacă reușim să înlocuim cât mai multă conductă, ne așteptăm la o iarna mai ușoară. Ceea ce va crea în această vară disconfort populației.

Claudiu Crețu, administrator special Elcen: Sistemul este într-o avarie permanentă. Cele 2000 de tone curg permanent. Nu că s-a spart acum. 

Mulți s-au săturat să stea în frig şi să spele cu apă rece așa că și-au instalat centrale de apartament. 

''Avem centrală şi avem apă caldă. Dacă nu aveam, sufeream cum suferă şi oamenii ăştiălalţi.''

Planurile pentru modernizarea reţelei includ 200 de kilometri de conducte în anii următori. Din 4.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Bucureștenii sunt nevoiţi să încălzească apă sau să se spele la lighean, după ce aproape o mie de blocuri au fost afectate de avarii