Antena Meniu Search
x

Video Cât îi costă pe șoferii din Bucureşti gropile de pe străzi: ”Vin cu anvelope tăiate, jante deterioritate”

Şoferii din Bucureşti dau din groapă în groapă. Sunt străzi în Capitală care arată ca după bombardament: pline de cratere greu de evitat. Primarul Capitalei promite că le va astupa, începând de săptămâna viitoare.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 24.05.2021, 21:29

Vezi și

Aşa arată multe străzi din Bucureşti. Oraşul e plin de capcane în asfalt. 

Andreea Milea, reporter Observator: "Aşa se circulă pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei care este plină de gropi. Şoferii nu pot să depăşească viteza de 5 km pe oră". 

"Intri în niste gropi de zici că ai căzut in crater. Nu sunt gropi mici, sunt foarte adânci. E plin de gropi peste tot". 

"La pasajul Universităţii mi-a explodat anvelopa. Acum un an. Apoi au închis şi în acelaşi loc e acum aceeaşi groapă, dar e mai învelită".

Pe acelaşi subiect

"Eu stau în sectorul 6, e jale. E rău, se circulă greu".

Şi asta pentru că în Capitală sunt sute de străzi care nu au văzut asfaltul. 

În Bucureşti sunt aproape 300 de străzi neasfaltate sau fără utilităţi publice. Cele mai multe sunt în cel mai bogat sector al Capitalei, Sectorul 1 cu peste 100 de astfel de artere, urmat de Sectorul 6 cu peste 80 de străzi neasfaltate. 

Mii de lei pentru repararea maşinilor

Primarul Nicuşor Dan promite că Primăria generală va astupa gropile de săptămâna viitoare, dar, din cauza bugetului, nu exclude ca şi primăriile de sector să se ocupe de reparaţii. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: "Eu sunt absolut de acord ca orice primărie de sector care vrea să se ocupe de realibitare, de gropi, pe orice stradă din Bucureşti, să poată să o facă. Eu cred că în două luni de acum o să fim bine cu străzile".

Până atunci, însă, şoferii fac cozi la service-urile auto. 

Cristian Răcan, director service auto: "În mare parte vin cu anvelope taiate, jante deterioritate. Vor deteriora capete de bară, bielete, cam tot ce ţine de direcţia unei maşini. Costurile sunt destul de ridicate, pot ajunge la câteva mii de lei".

Primăria Sectorului 1 a lansat o hartă interactivă unde oamenii pot semnala gropile din zonă. Până acum s-au adunat aproape 2.000 de sesizări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cât îi costă pe șoferii din Bucureşti gropile de pe străzi: ”Vin cu anvelope tăiate, jante deterioritate”