Video Cadourile de Crăciun handmade, la mare căutare în România. "Oamenii, în ziua de azi, preferă lucrul manual"
"Suntem prea săraci să ne permitem lucruri ieftine", spune o veche vorbă românească. Aşa că, în căutarea cadoului perfect, de multe ori ne întindem mai mult decât ne e plapuma. Mai ales când vine vorba despre cei dragi, pe care vrem să-i impresionăm. Acesta este motivul pentru care vânzările de produse handmade au explodat în ultimii ani. Fie că le cumpărăm din târguri sau direct de la artizani, ştim sigur că sunt obiecte unice, de calitate şi personalizate.
Delia este din Cluj-Napoca şi a început să facă ornamente de Craciun întâmplător, după ce, în urmă cu câţiva ani, a vrut să ofere un cadou special şi nu a găsit. La început, le-a dăruit doar apropiaţilor. Apoi, comenzile au explodat.
"Cred că oamenii, în ziua de azi, caută unicatul. Mi se pare că acum totul poate fi replicat. Şi cred că oamenii, în ziua de azi, preferă lucrul manual", a spus creatoarea de ornamente Delia Dănuţ.
Şi nu vorbim doar despre ornamente. Fie că sunt păpuşi, articole de piele, blană, lemn sau lavandă, tot ce e lucrat de mână e la mare căutare.
Ce spun psihologii despre cadourile handmade
- Cadouri dulci de Crăciun. Laura a transformat ideea într-o afacere profitabilă, la Cluj
- Cadouri de la Moş Crăciun. Ziua în care copiii primesc daruri în autobuz: "Va parcurge tot orașul"
- Moș Nicolae, așteptat de copii din întreaga țară. Micuții și-au pregătit ghetuțele din ajun pentru a primi...
- Cadourile de Mărțișor şi 8 martie pentru profesori, motiv de dispută între părinți. Ministerul Educației...
- Cadoul pentru "doamna" de 1 şi 8 Martie. Mesajul ministrului Educaţiei pentru părinţi şi profesori
"Am ales pentru fetiţa mea, pentru natural. Să ne apropiem de oameni mai mult", a explicat o femeie care cumpăra cadouri cu lavandă.
Minunata lavandă a ajuns în atât de multe produse naturale, făcute cu drag şi care bucură, acum, în cadourile Moşului. Specialiştii confirmă că, în ultimii ani, vânzările de cadouri create de mână au crescut vertiginos.
"Este un cadou care face o relaţie strânsă între persoana care oferă cadoul şi destinatar. Cercetările arată că (oamenii) sunt dispuşi să cheltuie mai mult pe articole lucrate manual, decât pe celelalte obiecte", a spus psihologul Lenke Iuhos. Preţul unui ornament de Crăciun lucrat manual începe de la 75 lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰