Antena Meniu Search
x

Cadourile din online, mai ieftine ca în magazine

În luna cadourilor, toate drumurile duc la mall. Şi, cum nu există magie în afaceri, în multe magazine, ofertele nu sunt cele mai avantajoase.

Vezi și

În luna cadourilor, toate drumurile duc la mall. Şi, cum nu există magie în afaceri, în multe magazine, ofertele nu sunt cele mai avantajoase. Asociaţia Magazinelor Online a comparat preţurile pe care le au aproape două mii de produse atât pe internet, cât şi la raft.

Deşi shoppingul online este tot mai popular în România, mulţi se feresc de capcanele internetului şi aleg să străbată magazinele în lung şi-n lat. Nu este întotdeauna cea mai bună alegere, spun specialiştii. Unele dintre cele mai căutate produse sunt chiar şi cu 51 de lei mai scumpe în magazine, arată Asociaţia Magazinelor Online, care a comparat preţurile a 1.733 de electronice, electrocasnice şi gadgeturi din online şi offline. 

"Jumătate din produse am descoperit că au preţuri egale, dar 38% din produse au preţuri mai mari în offline decât în online când vorbim de acelaşi comerciant, în aceeaşi zi, pe acelaşi produs." Potrivit studiului, la achiziţia unui televizor dintr-un magazin clasic, cumpărătorii plătesc, în medie, cu 212 lei mai mult decât dacă ar fi cumpărat online, de la acelaşi retailer. 

După televizoare, la fiarele de călcat s-au descoperit cele mai mari diferenţe de preţuri. Astfel, 57% dintre produsele analizate s-au dovedit, în medie, cu 51 de lei mai scumpe. Pe locul doi s-au clasat monitoarele, cu un procent de 45%, urmate de electrocasnice mici, mașini de spălat și frigidere. Oamenii confirmă faptul că plătesc mai puţin pentru cumpărăturile online.

Pe acelaşi subiect

În magazine trebuie să plăteşti şi personalul care lucrează şi care îţi oferă un serviciu. Online nu trebuie să plăteşti nimic. Doar cumperi şi asta e tot. 

În plus, românii vor plăti oricum mai mult în perioada sărbătorilor pentru electronice, electrocasnice şi gadgeturi din cauza condiţiilor stricte impuse de China comercianţilor. 

În ceea ce priveşte sectorul modei, magazinele online se află pe locul al doilea, după mall-uri, ca destinație preferată pentru cumpărături. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cadourile din online, mai ieftine ca în magazine