Antena Meniu Search
x

Ion Ţiriac, război total cu Banca Naţională pentru Arenele BNR, baza sportivă lăsată în paragină în centrul Capitalei

Marii sportivi ai României încep meciul împotriva Băncii Naţionale. Ion Ţiriac deschide procesul pentru arenele BNR din Parcul cu Platani.

Vezi și

Marii sportivi ai României încep meciul împotriva Băncii Naţionale. Ion Ţiriac deschide procesul pentru arenele BNR din Parcul cu Platani. Fostul tenismen a mers astăzi în Parlament, alături de Ilie Năstase, Simona Halep şi alţi mari campioni, să ceară o soluţie pentru baza sportivă lăsată în paragină. De cealaltă parte, BNR susţine că ar fi renunţat la arene, doar în schimbul a 35 de milioane de euro de la Guvern. 

"Sunt documente, sunt acte pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti, astăzi. Deci, astăzi începem procesul împotriva Băncii Naţionale." Miza sunt Arenele BNR. Şi mai ales cele aproape 17 hectare de teren pe care se întinde baza sportivă. "Contestăm dreptul de proprietate asupra arenelor BNR, noi susţinem că aparţin statului român şi nu Băncii Naţionale a României."

Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul tineretului şi sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu-Duvăz, şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Daniel Zamfir, senator: "Abia în anul 2015, într-un mod extrem de suspect, Oficiul de Cadastru întabulează 9,7 ha de teren în baza actelor din 1946, fără ca Banca Naţională să probeze continuitatea proprietăţii." 

În 2015 s-a jucat ultima dată pe arena centrală, de atunci locul este nefuncţional. În tribună trebuie investiţi cei mai mulţi bani. Acum, tenis se joacă, rar ce-i drept, doar pe terenurile aidacente. 

Pe acelaşi subiect

Arenele au nevoie de reparaţii. Numai că BNR, deşi proprietară, deocamdată, nu poate investi în baza sportivă. Legislaţia europeană nu mai permite băncilor naţionale să mai facă afaceri. Cu toate acestea, guvernatorul BNR ar mai fi încercat o răscumpărare a arenelor pe banii Guvernului. Daniel Zamfir, senator: "În trecut, atât premierului Ponta, cât şi premierului Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioande de euro. Banca Naţională a solicitat la schimbul acestei suprafeţe de teren şi două clădiri."

"O târguială în niciun caz nu ne trecea prin cap, ci să găsim o formulă legală şi era oarecum dificilă şi să găsim nişte ternuri care erau utile băncii.", spune purtătorul de cuvânt al BNR.

Grupul sportivilor, în frunte cu Ion Ţiriac, cere ca de administrarea arenelor BNR să se ocupe Ministerul Tineretului şi Sportului. Dacă vor câştiga procesul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ion Ţiriac, război total cu Banca Naţională pentru Arenele BNR, baza sportivă lăsată în paragină în centrul Capitalei