Antena Meniu Search
x

Câinii comunitari, o problemă MAJORĂ, însă neluată în serios! CELE MAI GRAVE cazuri de micuţi atacaţi de câini, în ultimii ani! Cine se face răspunzător de TRAGEDIILE care pot fi evitate atât de uşor?

Un băiat de opt ani a fost mușcat de patru câini, la 30 martie 2017, și se află internat în stare critică la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Surse medicale au declarat că băiatul a fost supus unei operații de circa șase ore, pentru oprirea hemoragiilor. Aceleași surse au precizat că băiatul are peste 20 de mușcături, inclusiv pe față.

Un băiat de opt ani a fost mușcat de patru câini, la 30 martie 2017, și se află internat în stare critică la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Surse medicale au declarat că băiatul a fost supus unei operații de circa șase ore, pentru oprirea hemoragiilor. Aceleași surse au precizat că băiatul are peste 20 de mușcături, inclusiv pe față.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat: "un minor de 8 ani a pătruns în incinta unei societăți comerciale din Câmpia Turzii, unde a fost atacat de patru câini aflați în curte pentru paza perimetrului și a suferit multiple mușcături. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă".

Agerpres a realizat un clasament al celor mai grave cazuri de micuţi atacaţi de câini, în ultimii ani.

Cel mai grav caz de acest gen, cu un puternic impact asupra opiniei publice, s-a înregistrat la 2 septembrie 2013, când Ionuț Anghel, un băiețel de 4 ani a murit după ce a fost mușcat de câini în Parcul Tei din Capitală. Acest caz a produs reacții și în mass-media, dar și în rândul autorităților și al politicienilor.

Parlamentarii au adoptat, la 10 septembrie 2013, proiectul de lege privind câinii fără stăpân. Ancheta în acest caz a fost finalizată la 21 martie 2014. Au fost trimiși în judecată administratorul firmei Tei Rezidențial SRL, Constantin Ciorăscu, persoanele juridice SC Tei Rezidențial SRL București și Administrația Domeniului Public Sector 2.

În mai 2013 a fost dată sentința definitivă în acest caz de către Curtea de Apel București. Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a avut loc tragedia, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Administrația Domeniului Public Sector 3 a fost condamnată la amendă penală.

De asemenea, instanța a dispus daune civile de 2,4 milioane de euro pentru familia lui Ionuț Anghel.

Cazurile în care atacurile câinilor comunitari s-au soldat cu moartea sau rănirea gravă a victimelor au fost numeroase. Numai pe parcursul anului 2013, peste 20.000 de persoane au fost mușcate de câini cele mai multe victime înregistrându-se în București (9.760), Dolj (2.089), Constanța (1.293) și Brăila (1.229).

Cele mai grave cazuri de copii atacați de câini înregistrate în ultimii ani (2011-2017):

20 februarie 2017 — O fetiță în vârstă de opt ani a ajuns la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași după ce a fost mușcată de față de doi câini, pe stradă. Fata a fost găsită în zona parcului Copou și ajutată de trecători să scape din colții a două patrupede.

15 martie 2016 — Un copil în vârstă de 9 ani din satul mureșean Seleuș a fost descoperit mort, în apropierea unei stâne, iar procurorii au pornit de la premisa că acesta ar fi fost ucis de cei patru câini de pază, pe corpul copilului existând urme care păreau a proveni de la mușcăturile câinilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara ar fi deschis un dosar de ucidere din culpă pe numele ciobanului căruia îi aparțin cei patru câini.

1 aprilie 2014 — Un copil în vârstă de aproximativ șapte ani a fost mușcat de un câine în Parcul IOR din Capitală. Copilul a fost dus la Institutul "Matei Balș". El a prezentat două plăgi superficiale pe ambele părți fesiere produse prin mușcătura câinelui. 

18 martie 2014 — Un copil de 3 ani și jumătate a murit după ce a fost mușcat de câinele vecinilor. Incidentul s-a produs la 18 martie 2014 în comuna Drăgușeni din județul Galați. Din primele verificări, se pare că fetița se afla în curtea unei vecine, unde a fost atacată de câinele familiei respective și mușcată de peste 20 de ori.

6 septembrie 2013 — Un copil de trei ani din comuna dâmbovițeană Potlogi a fost mușcat în zona feței de un câine comunitar de pe ulița satului. 

3 august 2013 — Doi copii, frate și soră, din comuna vasluiană Solești au ajuns la spital după ce au fost mușcați de un câine. 

18 aprilie 2013 — Cadavrul unui bebeluș mâncat pe jumătate de câini a fost descoperit de către cadrele medicale ale Spitalului Orășenesc din Târgu-Cărbunești, județul Gorj. Nou-născutul fusese abandonat de mama sa, fiind găsit lângă mai multe coșuri de gunoi și fusese mâncat de maidanezi, de la brâu în jos.

30 iulie 2012 — Un copil de 3 ani din comuna brăileană Gemenele a fost atacat și mușcat grav de un câine. 

24 martie 2012 — Un băiat în vârstă de șase ani a murit, în județul Suceava, după ce a fost atacat de câini. Copilul a fost găsit pe un câmp din satul Călinești, comuna Dărmănești, neștiindu-se dacă a fost atacat de câini comunitari sau dacă animalele aveau proprietari. Necropsia a relevat că baiatul a avut parte de o moarte foarte violentă, decedând din cauza unei hemoragii provocate de mușcăturile din zona gâtului.

21 octombrie 2011 — Un băiat de 11 ani din comuna Roșia Montană a fost atacat și mușcat de un câine care i-a rupt o parte din obraz, minorul fiind transportat în stare gravă la spitalul din orașul Cîmpeni. 

12 septembrie 2011 — O fetiță de un an și 11 luni din comuna doljeană Gighera a rămas fără un ochi după ce a fost mușcată de cap de un câine. Medicii au declarat că în urma mușcăturilor, fetiței i-a fost afectată și o parte din creier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Câinii comunitari, o problemă MAJORĂ, însă neluată în serios! CELE MAI GRAVE cazuri de micuţi atacaţi de câini, în ultimii ani! Cine se face răspunzător de TRAGEDIILE care pot fi evitate atât de uşor?