Antena Meniu Search
x

Când a fost atins vârful pandemiei de coronavirus în România: „7.700 de bolnavi activi”

Academicianul Cătălin Zamfir susține că vârful pandemiei de coronavirus în România a fost atins pe 29 aprilie, când în spitalele din țară se aflau 7.700 bolnavi activi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.06.2020, 10:17

O femeie trece pe langa un panou publicitar
O femeie trece pe langa un panou publicitar - Mediafax Foto/ Andreea Alexandru via Hepta
  • Academicianul susține că vârful pandemiei de coronavirus în România a fost atins pe 29 aprilie.
  • 7.700 de bolnavi activi de COVID-19 erau atunci tratați în spitalele din țară.

Cătălin Zamfir, care este și directorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții, spune că România se apropie de un punct terminus al fenomenului COVID-19, atâta timp cât se menține ritmul de până acum.

“Vreau să vă dau o veste bună. Noi demult am depășit punctul de vârf al îmbolnăvirii. După calculele existente, în 29 aprilie, s-a atins vârful - 7.700 de bolnavi activi, iar acum am scăzut la vreo 4.300 de bolnavi activi. Dacă acest trend va continua înseamnă că ne apropiem de un punct terminus al îmbolnăvirii. Dacă îmbolnăvirea, se pare, că începem să o controlăm, ne vom confrunta în viitorul apropiat de cu totul alte probleme”, a spus academicianul Cătălin Zamfir, potrivit Adevarul.

În opinia academicianului, problemele economice cu care ne vom confrunta de acum înainte vor fi unele uriașe.

"Problemele economice vor fi enorme. Problema ocupării forței de muncă este o problemă vitală. Problema este de a dezvolta strategii de creare de locuri de muncă. Am devenit conștienți de agravarea polarizării în societate. Vedem ce se întâmplă în America. Și noi, România, suntem una dintre cele mai polarizate state din Europa. Este un pericol în viitor. Cum administrăm în viitor efectele polarizării? Cum creăm o societate mai omogenă, mai coerentă. Aceasta este o mare problemă pe care trebuie să o luăm în considerare. Cu toată responsabilitatea”, a adăugat academicianul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Când a fost atins vârful pandemiei de coronavirus în România: „7.700 de bolnavi activi”