Când ninge în România în iarna 2024-2025. La Nina aduce fenomene extreme anul acesta
Una dintre cele mai frecvente întrebări care dă bătăi de cap românilor, în prag de iarnă, este când va începe aceasta să-şi facă simţită prezenţa cu adevărat şi în ţara noastră.
Şi când ne gândim la iarnă, ne gândim în primul rând la ninsoare, chiar dacă aceasta a venit, mai ales în ultimii ani, cu părţi plăcute, precum bucurie pentru cei mici, dar şi cu părţi mai puţin plăcute, respectiv aglomeraţie în trafic pentru cei mari.
Iar specialiştii anunţă deja că, în mod normal, ar trebui să ne aşteptăm ca iarna 2024-2025 să fie aproximativ asemănătoare cu cele din ultimii ani, ba chiar cu temperaturi ceva mai plăcute, decât de obicei, în jumătatea de sud a ţării.
Când ninge în România în iarna 2024-2025
Din punctul de vedere al precipitaţiilor, respectiv al ninsorilor, ar trebui să ne aşteptăm la astfel de fenomene încă din primele zile ale lunii decembrie, însă, în general, este de aşteptat să avem mai puţine precipitaţii decât în alte iernii.
- Vremea în București în weekend. Temperaturi de primăvară în plină iarnă
- Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de viscol puternic în mai multe zone din ţară
- Vremea de mâine 2 ianuarie 2025. Temperaturi maxime de 14 grade Celsius
- Cod galben de ceaţă densă în trei judeţe din ţară. ANM anunţă polei şi gheţuş pe şosele
- Iranienii vor discuta despre programul nuclear cu Franţa, Germania şi Marea Britanie pe 13 ianuarie, la Geneva
Iar în jumătatea de sud a ţării este posibil să ningă destul de rar, mai ales în condiţiile în care este de aşteptat să avem multe zile în care temperaturile să nu scadă sub 0 grade Celsius.
Pe de altă parte, în jumătatea de nord a ţării şi pe crestele înalte ale munţilor este de aşteptat să ningă mai des şi chiar să avem zile în care să se înregistreze un exces de ninsoare.
Asta şi pentru că România ar urma să fie afectată şi ea, într-o oarecare măsură, de fenomenul meteo intitulat La Nina, fenomen care ar urma să afecteze mai ales zona de nord a continentului, curentul fiind împins nord din cauza zonei de înaltă presiune de peste continent.
Cum părțile nordice îndepărtate ale continentului prezintă mai multe precipitații decât în mod normal, din cauza La Nina, este de aşteptat ca şi în jumătatea de nord a ţării noastre să avem episoade de fenomene meteo extreme. Pe de altă parte, în sud şi sud-est vor persista ploile
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰