Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cât a plătit un român plecat în Tenerife pe un plin de benzină: "În România cât e?"

Un român plecat în Tenerife a stârnit val de reacții pe TikTok după ce a postat un filmuleț în care le arată oamenilor cât a plătit pentru un plin de benzină acolo. 

de Redactia Observator

la 01.01.2025 , 13:37

Cât a plătit un român plecat în Tenerife pe un plin de benzină Cât a plătit un român plecat în Tenerife pe un plin de benzină - Capturi TikTok

Tânărul român a postat clipul pe TikTok acolo unde le-a arătat urmăritorilor bonul cu suma pe care a plătit-o pentru un plin de benzină. Românul a arătat că a plătit 47 de euro pentru un plin.

"Mă aflu în Tenerife, pe insulă, să vă artăt și vouă cât costă un litru de benzină. Valorează 1,229 euro, adică undeva la 6 lei litrul. Iar un plin de benzină m-a costat 47 de euro. Cât este litrul de benzină în România?", spune tânărul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Postarea vine în contextul în care 2025 a adus un prim val de scumpiri. De la carburanţi şi transport în comun, până la mâncare, taxe şi impozite. Încă de la primele ore din noul an am putut vedea preţuri mai mari la pompă. Pe celelalte le vom descoperi de mâine, când se deschid majoritatea supermarketurilor sau în următoarele săptămâni.

Lista scumpirilor din 2025

Prima care creşte este acciza la carburanţi, o majorare de şase procente, ceea ce înseamnă că, de astăzi, un plin de benzină şi de motorină costă cu aproape 10 lei în plus. Punctul de amendă creşte şi el, la 202 lei faţă de 165 de lei anul trecut, aşadar sancţiunile pentru şoferi vor fi mai mari. De exemplu, amenda pentru centură costă de azi 600 de lei, comparativ cu 495 de lei, cât era în 2024.

Cei care vor să lase maşina acasă şi să circule cu trenul trebuie să ştie că biletele s-au scumpit cu 5%. Dar şi călătoria cu metroul ne costă mai mult: 5 lei, comparativ cu 3 lei pe 31 decembrie. Creşte şi acciza la băuturile alcoolice şi la tutun. Iar taxele şi impozitele locale se indexează cu rata inflaţiei, adică vor creşte cu peste 10%.

Impozitul pe dividende va creşte

Impozitul pe dividende distribuite din 2025 va creşte de la 8% la 10%, facilităţile de care beneficiază angajaţii din IT, construcţii, agricultură şi industrie alimentară vor fi eliminate, plafonul pentru veniturile microîntreprinderilor va fi redus de la 500.000 de euro în prezent, la 250.000 de euro, şi se reinstituie impozitul pe construcţii, conform Ordonanţei privind unele măsuri fiscal-bugetare.

De la 1 ianuarie se reintroduce "taxa pe stâlp", în valoare 1%. Normele de implementare a acestei măsuri urmează a fi elaborate în termen 90 de zile. Potrivit ministrului Finanţelor, Tanczos Barna, prima plată ar urma să fie făcută după data de 1 iulie şi a doua după 1 octombrie, urmând ca detaliile să fie stabilite în norme.

Totodată, de anul viitor studenţii vor beneficia de reducerea de 90% la călătoria cu trenul doar la traseul dintre localitatea de domiciliu şi centrul universitar, conform prevederilor din ordonanţa trenuleţ. Anterior, studenţii aveau reducere pe orice rută internă. Studenţii vor avea reducere de 90% la transportul în comun şi la metrou doar în localitatea în care se află instituţia de învăţământ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Ați renunțat vreodată la o vacanţă din cauza stresului sau nervilor provocați de traficul aglomerat?
Observator » Ştiri economice » Cât a plătit un român plecat în Tenerife pe un plin de benzină: "În România cât e?"