Antena Meniu Search
x

Cum pot fi golite cardurile de la distanta

Gandacelul si pisicuta s-au demodat. Aceste metode rudimentare de furat date de pe cardurile de credit sau de debit au fost depasite de cele moderne, care nu mai au nume la fel de nevinovate ca primele.

Vezi și

Au aparut deja dispozitive noi care au aceleasi rezultate, numai ca de la distanta. O spune un expert in examinarea fraudelor si o sustine cu tarie.

“Doar se apropie cardul de o antena care iti citeste datele. Nu mai e nevoie sa intre intr-un POS. Deci, nu mai e nevoie sa citeasca banda sau CIP-ul”, spune Florin Gogoasa, reprezentant al Asociatiei Examinatorilor de Fraude.

Este vorba despre cardurile FAST/PAY. Metode noi de plata wireless pe care si unele banci din Romania le-au adoptat.

Prin aceasta metoda pot fi copiate numarul cardului, data expirarii si numele. Suficient cat sa poata fi folosit cardul pentru orice tip de plata online. Metoda, spun specialistii, este deja arhicunoscuta in America.

Pana una alta, ne confruntam cu hotiile de pe cardurile rudimentare. Cele cu banda sau cu CIP.

Sa spunem ca suntem intr-o cafenea si din comoditate vrem sa platim cu cardul. Doar ca ospatarul il scapa din mana. In aceste conditii ar fi indicat sa-l ridicati singuri pentru ca i-ar lua chelnerului doar trei, patru secunde sa il scaneze avand un dispozitiv special legat de picior.

Si metoda "gandacelul" face victime. Pentru aceasta nu mai e nevoie sa fie trecut cardul prin dispozitive, ci se introduce direct in POS-ul modificat. Statistic, autoritatile romane au confiscat destule astfel de dispozitive, dar inca nu exista cazuri de furt de date de la distanta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum pot fi golite cardurile de la distanta