Antena Meniu Search
x

Reacție surprinzătoare a ministrului Carmen Dan după vizita la Căpeni: "Ne mai trebuie timp până când nu vom mai vedea birturile pline"

Ministrul Carmen Dan a vizitat, azi, zonele din Covasna și Brașov afectate de inundații.

Ministrul Carmen Dan a vizitat, azi, zonele din Covasna și Brașov afectate de inundații.

După ce a fost în zonele inundate, dar mai ales în localitatea Căpeni, unde sătenii s-au aflat în pericol din cauza apelor râului Olt, Carmen Dan a scris pe Facebook că a ajuns la mai multe concluzii.

Una dintre ele a fost aceea că mai este nevoie de timp până când „nu vom mai vedea birturile pline atunci când în jurul nostru comunitatea este confruntată cu o situaţie de urgenţă”.

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Interne a publicat și o fotografie cu oameni care stăteau la masă, într-o curte, şi beau bere.

„Poate unii sărbătoreau 15 martie, alţii nu. Erau totuşi solidari”, a scris Carmen Dan.

Ministrul de Interne a subliniat faptul că există o adevărată problemă care ţine de educaţia preventivă, în sensul că oamenii nu conştientizează riscul şi se bazează pe sentimentul că nu li se poate întâmpla tocmai lor.

„Avem o adevarată problemă care ţine de educaţia preventivă, iar de data asta, noi, ca autorităţi, avem responsabilitatea noastră. Lipseşte conştientizarea riscului şi interesul de a fi informat. Oamenii se bazează pe experienţele lor trecute, mai vechi sau mai noi, ori pe acel sentiment fals că mie nu mi se poate întâmpla”, a scris ministrul de Interne.

În Căpeni, judeţul Covasna, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari încearcă să întărească cu saci de nisip digul de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt.

Şi ministrul Apelor Ioan Deneş se află acolo şi spune că localnicii au refuzat evacuarea pe timpul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reacție surprinzătoare a ministrului Carmen Dan după vizita la Căpeni: "Ne mai trebuie timp până când nu vom mai vedea birturile pline"