Carne de struț, pe masa de Paște
Deşi carnea de miel este vedeta mesei de Paşte, tot mai mulţi sunt cei care o înlocuiesc cu cea de struţ. Au şi motive pentru care fac asta: conţine mai puţin colesterol, este mai gustoasă şi se găteşte şi mai repede.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Analist, despre al doilea mandat al lui Trump: ce decizii ar putea fi luate cu vizele pentru români sau războiul din Ucraina
- Cât costă un kilogram.
- Cum paote fi întreţinut.
Deşi carnea de miel este vedeta mesei de Paşte, tot mai mulţi sunt cei care o înlocuiesc cu cea de struţ. Au şi motive pentru care fac asta: conţine mai puţin colesterol, este mai gustoasă şi se găteşte şi mai repede.
Beneficiile însă costă. În această perioadă, un kilogram de carne de struţ este cel puţin dublu faţă de unul de miel.
În doar un an, păsările pot ajunge şi la 100 de kilograme. În perioada Paştelui cererea pentru carnea de struţ creşte tot mai mult, an de an. Deja la această fermă opt exemplare au fost sacrificare pentru comercializare. Iar modul de cumpărare este la îndemâna oricui.
Specialiştii spun că acest tip de carne nu conţine colesterol. Este, în schimb, bogată în proteine şi are chiar mai puţine calorii decât cea de pui. În ceea ce priveşte gustul, se apropie de carnea de vânat.
Un kilogram de muşchi de carne de struţ costă 50 de lei. Carnea cu os se vinde cu 40 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰