Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De Revelion, românii pot alege şi oaia din meniurile restaurantelor. Petre Daea s-a ocupat personal de asta

Carnea de oaie, promovată intens de ministrul Agriculturii, îşi găseşte tot mai des locul pe mese, în noaptea dintre ani.

de Redactia Observator

la 28.12.2017 , 22:17

Dacă de Crăciun carnea de porc a fost vedeta din toate meniurile, de Anul Nou, are concurenţă. Carnea de oaie, promovată intens de ministrul Agriculturii, îşi găseşte tot mai des locul pe mese, în noaptea dintre ani. Chiar Petre Daea recunoaşte că va face Revelionul de oaie.

Petre Daea încă se mai gândeşte unde să petreacă noaptea dintre ani. Ştie, însă, cu siguranţă un lucru: nu poate refuza un meniu de Revelion din carne de oaie. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: "Eu mă gândesc să o păstrez în suflet şi în preocuparea mea această specie dragă, iar dacă vine ca meniu pe masa de Anul Nou, sigur că n-o evit."

Vezi și

De luni bune, de când ministrul Agriculturii o promovează, oaia îşi găseşte tot mai des locul în meniuri. E adevărat, are mai multă căutare la străini. 

Fănică Anton, producător: "Pana acum cativa ani de zile, oaia nu avea asa mare valoare. Era mai pe locul 3. Dar acum se vinde foarte bine oaia."

Merzad Mogazehi este iranian şi de ani buni le găteşte românilor preparate de oaie. Pentru noaptea de Revelion a pregătit o reţetă din carne primită chiar de la Petre Daea!

Mehrzad Moghazehi, chef: "În primă fază o să băgăm carnea în cuptor cu busuioc, cimbru şi ceapă şi mai târziu, cu jumătate de oră înainte să fie gata, adăugăm şi restul de ingrediente."

Două ore şi jumătate stă carnea la cuptor, la foc mic, într-un amestec de condimente şi vin roşu. 

Mehrzad Moghazehi, chef: "E chiar o problema excesul asta de porc. Acum, ca sunt Sarbatorile mai merge. Dar dupa aia, daca avem varianta sa folosim carne de oaie sau chiar de vita, e de recomandat."

La piaţă, părerile românilor despre carnea de oaie sunt împărţite. 

Anul acesta, cea mai mare parte din producţia de carne de oaie din România a mers la export. În special în Iordania şi Italia. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » De Revelion, românii pot alege şi oaia din meniurile restaurantelor. Petre Daea s-a ocupat personal de asta