Carnea de vânat, o opţiune mult mai atractivă pentru cei atenţi la alimentaţie şi cu bugetul mai generos
Există Crăciun şi fără pomana porcului sau şorici. Carnea de vânat este o opţiune mult mai atractivă pentru cei atenţi la alimentaţie şi cu bugetul mai generos. Pe site-urile vânătoreşti, carnea de mistreţ este de şapte ori mai scumpă decât cea de porc, iar în restaurante câteva sute de grame de carne de vânat costă mai mult de o sută de lei.
Există Crăciun şi fără pomana porcului sau şorici. Carnea de vânat este o opţiune mult mai atractivă pentru cei atenţi la alimentaţie şi cu bugetul mai generos. Pe site-urile vânătoreşti, carnea de mistreţ este de şapte ori mai scumpă decât cea de porc, iar în restaurante câteva sute de grame de carne de vânat costă mai mult de o sută de lei.
Friptura de fazan, tochitură de mistreţ cu vin alb sau piftie de struţ sunt cap de listă în restaurantele de fiţă.
Un preparat destul de scump însă - carnea de vânat este recomandată de medici ca fiind cea mai sănătoasă.
"Calitatea grăsimii din porcul de mistreţ este mult mai bună, tipurile de grăsimi pe care le întâlnim în acest animal chiar semi sălbatic sunt mult mai bune decât în animalele crescute industrial sau în sistem intensiv.", spune nutriţionistul Cristian Mărgărit.
Pretul nu este justificat doar de valoarea nutritivă, ci şi de raritatea ei, pentru că nu există pieţe de desfacere pentru carnea de vânat.
Pe site-urile vânătoreşti, de exemplu, pentru un kilogram de muşchiuleţ de mistreţ, puteţi plăti 170 de lei. Aproape de 7 ori mai scump decât aceeaşi cantitate de muşchi de porc cumpărat dintr-un supermarket. Iar un porc mistreţ în viu depăşeşte 2.000 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰