Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Câteva ore de ninsoare au paralizat Capitala! În prima zi de şcoală, a fost haos pe şosele, iar zeci de oameni au ajuns la spitale cu fracturi

Prima ninsoare serioasă din această iarnă a îngenuncheat Bucureştiul. Şoferii au pierdut ore în şir în trafic!

de Redactia Observator

la 15.01.2018 , 19:28

Prima ninsoare serioasă din această iarnă a îngenuncheat Bucureştiul. Şoferii au pierdut ore în şir în trafic! Un drum de jumătate de oră a fost parcurs astăzi în trei. Deşi n-au căzut cantităţi însemnate de zăpadă, şoselele au fost acoperite de gheaţă. Iar primăria a amendat firmele de salubrizare pentru că ştiau că va ninge şi nu acţionat la timp. Şi camerele de gardă ale spitalelor au fost pline de pietoni cu fracturi. Vestea proastă este că meteorologii anunţă încă două zile cu ger şi ninsori.

Deşi anunţat, primul val de zăpadă din această iarnă a surprins din nou firmele de salubrizare. Utilajele au început să împrăştie material antiderapant pe străzi când traficul era deja sufocat de maşini. Firmele de salubrizare au dat vina pe şoferii care au parcat la întâmplare şi au blocat străzile.

În Bucureşti au fost noaptea trecută minus 7 grade Celsius. Iar frigul, zăpada şi poleiul de sub ea au blocat oraşul. Bulevardul Iuliu Maniu, Şoseaua Virtuţii, Şoseaua Colentina, Bulevardul Ştefan cel Mare şi mai multe drumuri din Pipera au fost un coşmar. Timpul de deplasare în trafic s-a dublat, sau chiar s-a triplat. Un drum de o oră, din Ghencea până în Pipera, a fost parcurs în trei ore. Iar din Ghencea până în Piaţa Unirii, în aproape două ore. 

Vezi și

Nici pietonilor nu le-a fost uşor. Unii au măturat zăpada, alţii au apelat la rezerva de sare din bucătărie. La un singur spital din Bucureşti, până la prânz, jumătate din urgenţe au fost pacienţi cu fracturi. 

Pe acelaşi subiect

Firmele de salubrizare din Bucureşti au fost amendate deja cu 30.000 de lei pentru că nu au acţionat la timp. 

Copiii care s-au reîntors la şcoală, după vacanţă, au ignorat pericolul din stradă şi s-au bucurat de iarnă. 

În Bucureşti şi în multe zone din ţară, urmează alte două zile cu ger şi ninsori. Mâine, în Capitală, stratul de zăpadă ar putea trece de şase centimetri. 

În Transilvania, încă de noaptea trecută, s-au înregistrat primele recorduri ale iernii. Minus 20 de grade la Miercurea Ciuc şi minus 21 la Joseni. 

Abia de miercuri, temperaturile vor ieşi de sub pragul îngheţului, iar ninsorile se vor transforma în ploi. Până atunci, pe şoselele din ţară, rămâne pericol de polei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Câteva ore de ninsoare au paralizat Capitala! În prima zi de şcoală, a fost haos pe şosele, iar zeci de oameni au ajuns la spitale cu fracturi