Antena Meniu Search
x

Mamele care au bătut un elev la o școală din Constanța, în arest la domiciliu

Cele trei mame din Constanţa care au bătut fără milă un copil de 13 ani chiar pe holurile şcolii au fost duse în cătuşe la Tribunal.

Vezi și

Cele trei mame din Constanţa care au bătut fără milă un copil de 13 ani chiar pe holurile şcolii au fost duse în cătuşe la Tribunal. Judecătorii au decis să fie trimise în arest la domiciliu. O situaţie în premieră, dar şi o radiografie dură a unui sistem de învăţământ zguiduit de un val de violenţă fără precedent. Astăzi, un alt părinte este acuzat că şi-a făcut singur dreptate. A intrat într-o şcoală din Timiş şi l-a lovit fără milă pe colegul fiului său.

Duse încătuşate, în sala de judecată, mamele nu arată urme de regret. Şi-au apărat copiii, susţin ele. Chiar dacă asta a însemnat să lovească un alt copil. 

În opinia lor ar fi o reacţie justificată! Pentru mamele acuzate de violenţă, victima e un copil-problemă, care şi-ar teroriza colegii mai mici decât el, şi care trebuie pus la punct. 

Băiatul de 13 ani bătut pe holul şcolii şi-a petrecut ultimii doi ani alături de tatăl său în Siria. Întors acasă, din ţara măcinată de război, a fost nevoit să se reînscrie în clasa a cincea. Studiile nu i-au fost echivalate. După scandal, nu s-a mai întors la şcoală. Mama povesteşte că este profund afectat. 

Pe acelaşi subiect

Incident similar și în Timiș

Încă un episod s-a consumat după acelaşi tipar. De data asta, în Timiş, unde un tată l-a lovit cu pumnii pe un coleg al fiului său. Voia să se răzbune în numele copilului. Tatăl elevului bătut a făcut plângere penală, însă, în acest caz nu au fost luate măsuri împotriva agresorului. 

S-a întâmplat chiar în timpul unei ore de curs. Însă profesorul nu era în clasă. Nimeni nu l-a putut salva pe băiat din mâinile adultului furios. Şcoala nu are agent de pază, iar noile directive ale Ministerului Educaţiei interzic existenţa unui elev de serviciu. Fochistul unităţii de învăţământ păzea intrarea.

Fără soluții la violența din școlile României

Violenţa în şcoli pare o lecţie la care învăţământul românesc rămâne corigent an după an. Însă, în ultimele luni, autorităţile au luat decizii fără precedent. Doi elevi din Teleorman şi Constanţa au fost încătuşaţi, după ce şi-au lovit şi umilit profesorii. Cazul din Teleorman, cu profesoara sechestrată în sala de clasă, a fost prezentat în exclusivitate, la Observator!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Mamele care au bătut un elev la o școală din Constanța, în arest la domiciliu