Antena Meniu Search
x

MOARTE INEXPLICABILĂ la Iași. Tânăr student, ucis de o BOALĂ RARĂ, în doar câteva ore. Organele vitale au necrozat imediat după operaţie!

Tragedie fără margini la Iaşi! Iulian V. Amariei, un tânăr botoşănean în vârstă de 22 ani, student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, a avut parte de un sfârşit cumplit, după ce, în doar câteva ore de la o operaţie ce părea reuşită, majoritatea organelor interne au necrozat. S-a întâmplat luni, 27 februarie, la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi. 

Tragedie fără margini la Iaşi! Iulian V. Amariei, un tânăr botoşănean în vârstă de 22 ani, student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, a avut parte de un sfârşit cumplit, după ce, în doar câteva ore de la o operaţie ce părea reuşită, majoritatea organelor interne au necrozat. S-a întâmplat luni, 27 februarie, la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi. 

„Este o complicaţie extraordinar de rară, cu o extindere nemaiîntâlnită, pentru că semne sunt nu numai la nivelul intestinului subţire sau al colonului, ci şi pe stomac, esofag, la nivel cardiac şi pulmonar. Eu nu aveam cum să-mi închipui o aşa evoluţie de-a dreptul dramatică“, a explicat directorul medical al spitalului, cel care l-a operat pe Iulian. 

Vineri, 24 februarie, Iulian a vorbit ultima oară cu prietenii săi, scriindu-le pe pagina personală de Facebook următorul mesaj: „Vreau să vă mulţumesc din suflet şi din inimă pentru tot ceea ce aţi făcut în această perioadă foarte dificilă din viaţa mea. Fie cu un singur gând, mesaj sau chiar donare de sânge. Acum mă aflu la chirurgie, am două zile de la operaţie şi sper ca încet-încet să îmi revin şi să mă pun pe picioare. M-a im­presionat profund mobilizarea voastră! Aveţi grijă de voi şi multă să­nă­tate. Doamne ajută“. 

„Operaţia a fost simplă şi fără probleme“

Pe acelaşi subiect

Iulian a fost internat în urmă cu mai bine de două săptămâni în secţia clinică de gastroenterologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu o hemoragie digestivă inferioară. După investigarea completă, s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, respectiv la nivelul ileonului terminal, dar nu s-a identificat sursa pierderii de sânge. Miercuri, 22 februarie, a fost operat prima dată. 

„Operaţia a fost simplă şi fără probleme. În primele 48 de ore postoperatorii pacientul a avut o evoluţie bună, cu reluarea tranzitului intestinal. În noaptea de sâmbătă spre duminică, starea pacientului s-a degradat, a fost dus în ATI şi tratat cum trebuie. Duminică, în cursul dimineţii, starea era bună, mulţumitoare, pacientul era echilibrat.

În cursul după-amiezii au revenit complicaţiile, mai ales hipotensiune, şi pe la ora 18 a trebuit să reintervenim să vedem ce se întâmplă acolo. 

Când am deschis pacientul a doua oară, am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante, care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale“, a declarat, pentru ziaruldeiasi.ro, chirurgul Ştefan Georgescu, directorul medical al spitalului.

Potrivit lui Georgescu, în literatura de specialitate este un singur caz similar cu evoluţia nefastă a tânărului botoşănean. 

Momentan, chirurgul ieşean susţine că încă nu cunoaşte cauza acestei complicaţii şi că, cel mai probabil, doar rezultatele examenului histopatologic vor putea lămuri originea sa. 

Până în prezent, familia Amariei nu a depus nicio plângere la conducerea Spitalului „Sfântul Spi­ridon“ sau la Direcţia de Sănătate Pu­blică din Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » MOARTE INEXPLICABILĂ la Iași. Tânăr student, ucis de o BOALĂ RARĂ, în doar câteva ore. Organele vitale au necrozat imediat după operaţie!