Antena Meniu Search
x

Cel mai mare pelerinaj al ortodoxiei româneşti! 60.000 de sarmale vor fi împărţite credincioșilor care se închină la racla Sfintei Parascheva

Aproximativ 60.000 de sarmale vor fi oferite de Primăria Iaşi pelerinilor după Sfânta Liturghie care va loc, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Aproximativ 60.000 de sarmale vor fi oferite de Primăria Iaşi pelerinilor care vor fi prezenți la racla Sfintei Parascheva după Sfânta Liturghie care va loc, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Totodată, credincioşii vor primi câte un pahar de vin.

Masa pelerinilor va avea loc imediat după ce se va termina slujba de la Catedrala Mitropolitană, sarmalele fiind pregătite la Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC) din Iaşi, instituţie aflată în subordinea primăriei.

În total, vor fi oferite aproximativ 10.000 de porţii a câte cinci-şapte sarmale. Oalele cu mâncare vor fi aduse în curtea Drecţiei de Asistenţă Comunitară şi vor fi împărţite de către angajaţi ai primăriei.

Pentru a evita îmbulzeala, municipalitatea va mobiliza zeci de poliţişti locali, accesul credincioşilor urmând să facă în grupuri de câteva zeci de persoane.

Sediul DAC se află la 200 de metri distanţă de Catedrala din Iaşi, iar oamenii care vor veni la masă vor primi şi câte un pahar de vin.

Sfânta Liturghie este programată, sâmbătă dimineaţă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi

va fi oficiată de zeci de preoţi. Slujba va avea loc în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonala Ştefan cel Mare.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cel mai mare pelerinaj al ortodoxiei româneşti! 60.000 de sarmale vor fi împărţite credincioșilor care se închină la racla Sfintei Parascheva