Antena Meniu Search
x

Video Centrele de vaccinare secrete vor fi deschise populației, după ce au fost date în vileag de un consilier de la Ministerul Sănătății

Centrele de vaccinare secrete, date în vileag de un consilier de la Ministerul Sănătăţii, vor fi deschise populaţiei. Scandalul a pornit de la faptul că, din dorinţa de transparenţă, ar fi fost făcute publice şi adresele unor centre de vaccinare pentru personalul din securitate şi apărare naţională.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 20:20

Vezi și
  • De luni, anunţă ministrul Apărării Nicolae Ciucă, centrele militare se deschid pentru toată lumea.

În sala de sport de la Lehliu gară ar fi unul dintre centrele în care s-ar fi facut vaccinări paralele. Mai exact, acolo s-ar fi imunizat, peste rând, ocolind platforma de vaccinare, mai bine de 7.000 de români. Scandalul a izbucnit după ce un consilier din Ministerul Sănătăţii a făcut publice datele cu locaţiile secrete în care s-a vaccinat personalul din Servicii, Apărare şi ministerul de Interne.

Ștefan Voinea, consilier onorific Ministerul Sănătății: Nu este o dată confidențială, secretă sau cu altfel de caracter. Datele la care noi avem acces sunt numele, numărul de vaccinari și genul acesta de vaccinari statistice.

Doar că premierul a trimis Corpul de Control la Ministerul Sănătăţii pentru a investiga cum de au apărut pe site aceste informaţii. 

Florin Cîțu, premierul României: Cei care le-au publicat au datoria să le explice dacă este adevărat ce se aude sau nu.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ați fost consultat de Ministerul Sănătății înainte să publice aceste date?

Florin Cîțu, premierul României: Nu am fost și acum nu știu. Dar nu cred că este o problemă. Datele sunt publice.

Ștefan Voinea, consilier onorific Ministerul Sănătății: Deocamdată pe mine nu m-a contactat nimeni să mă întrebe dacă, ce am făcut. Noi am făcut transparente niște date și o vom face în continuare.

Vlad Voiculescu: Datele sunt publice. Nu există niciun motiv pentru care aceste date să fie ascunse publicului. 

Scandalul centrelor de vaccinare e departe de a se încheia

Corpul de Control ar putea sesiza DIICOT la finalizarea raportului. Consilierul care a făcut publice datele ar fi dat parolele de accesare a platformei şi fratelui său din Germania. 

Ștefan Voinea, consilier onorific Ministerul Sănătății: Am încercat să mă conectez, acest lucru nu a funcționat conectarea și a fost interpretat probabil că așa-zis atac cibernetic. Nu am niciun frate în Germania.

Ca sa atenueze neîncrederea în procesul de vaccinare şi pentru transparenţă, Ministrul Apărării a anunţat că, de luni, centrele MAPN se deschid pentru populaţie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Centrele de vaccinare secrete vor fi deschise populației, după ce au fost date în vileag de un consilier de la Ministerul Sănătății