Antena Meniu Search
x

Observator Special: Chipsurile si popcorn-ul cresc riscul aparitiei cancerului

Sunt crocante, sarate si ne sta gandul la ele aproape tot timpul. Sunt gustarile deloc sanatoase pe care le alegem cand ne roade foamea la scoala, la birou sau acasa, in fata televizorului. Mai grav, insa, consumul lor creste riscul aparitiei cancerului.

Vezi și

Nu e niciun secret pentru tineri ca gustarile sarate pe care le devoreaza in pauze sunt nocive. Dar acest lucru nu pare sa-i deranjeze.

O mana de chips-uri contine a zecea parte din necesarul de sare al unui om mare. Dar, de regula, nu ne multumim cu cateva bucatele, iar cei mai expusi riscurilor sunt copiii.

“Copilul se opreste mult mai greu, el n-are barierele noastre. Deci, nu-i pasa ca se ingrasa. Copilul nu se duce sa-si cumpere, cel putin pana la o anumita varsta, singur. Ele ii sunt furnizate de bunici, de parinti. Nu au ce sa caute in alimentatia copilului”, spune nutritionistul Corina Zugravu.

Excesul de grasime fara valoare nutritionala din alimentele i-a adus pe romani pe podiumul oamenilor cu kilograme in plus. Romania ocupa locul al treilea in ceea ce priveste obezitatea infantila.

Gustarile de cosmar pot fi inlocuite cu succes de seminte, mult mai sanatoase si bogate in nutrienti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Chipsurile si popcorn-ul cresc riscul aparitiei cancerului