Antena Meniu Search
x

Cine este Ovidiu Vizante, directorul CFR şi autorul unei declaraţii controversate

Un tren cu sute de călători, printre care şi zeci de copii, a rămas blocat mai multe ore în câmp şi a ajuns la destinaţie, în vestul ţării, la circa 30 de ore după ce plecase din Mangalia, deşi călătoria ar fi trebuit să dureze undeva la 15 ore.

de Redactia Observator

la 30.07.2021, 17:18

Ovidiu Vizante este şeful CFR Călători din aprilie
Ovidiu Vizante este şeful CFR Călători din aprilie - clubferoviar.ro
  • Ovidiu Vizante a fost instalat în fruntea CFR Călători în luna aprilie a acestui an.

S-au spus şi s-au scris multe pe seama acestui incident, însă un mesaj aparte l-a avut Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători. Iniţial, Ovidiu Vizante a avut o ieşire cel puţin neinspirată susţinând că nu ar trebui să răspundă el despre incidentul respectiv şi că pasagerii, inclusiv copiii, ar urma să primească apă abia când ajung la Bucureşti, deşi pierduseră deja mai multe ore pe drum şi încă nu ajunseseră în Capitală.

Ulterior, Ovidiu Vizante a revenit cu precizări şi a pus declaraţia cel puţin neinspirată pe seama oboselii acumulate şi a efortului depus pentru a rezolva situaţia.

Mulţi lideri politici au solicitat înlăturarea din funcţie a lui Vizante, însă există informaţii conform cărora acesta primeşte în continuare girul lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, şi al liderilor USR care au militat pentru instalarea sa.

Cine este Ovidiu Vizante, directorul CFR

Pe acelaşi subiect

Ovidiu Vizante a fost instalat drept director al CFR Călători în a doua jumătate a lunii aprilie din acest an. L-a înlocuit pe Dan Costescu, Ovidiu Vizante venind, la vremea respectivă, de la compania Rail Force Braşov.

Conform clubferoviar, Ovidiu Vizante are un master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti şi a mai lucrat atât în domeniul privat, cât şi în sectorul public, respectiv la regionala Braşov a CFR S.A.

Sursa amintită precizează că specialităţile lui Ovidiu Vizante sunt "managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor".

Trebuia precizat că una dintre primele solicitări făcute de Ovidiu Vizante, după instalarea în fruntea CFR Călători, a fost de a fi majorate tarifele de călătorie. Vizante susţinea atunci că "nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ținem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflației din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife. Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Pot să vă spun că toți operatorii feroviari de călători, indiferent de capital, de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuții, a existat o ședință a tuturor operatorilor de călători. Minuta ședinței a fost transmisă ministerului. Dar nu este atributul nostru. Noi am arătat doar că rata inflației în ultimii trei ani a fost 16%".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cine este Ovidiu Vizante, directorul CFR şi autorul unei declaraţii controversate