Antena Meniu Search
x

Șeful CFR Călători a explicat reacția sa la trenul cu 30 de copii blocat în câmp: „De ce mă întrebați pe mine? Vor primi apă când ajung la București”

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a explicat declaraţia de joi care a stârnit critici dure. Întrebat de ce nu a reușit să găsească miercuri noaptea o soluție pentru trenul blocat în câmp opt ore, cu 30 de copii la bord, șeful CFR Călători reacționat iritat. Ulterior, premierul Florin Cîțu l-a criticat, iar ministrul Cătălin Drulă i-a luat apărarea.

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 15:09

Șeful CFR Călători a explicat reacția sa la trenul cu 30 de copii blocat în câmp: „De ce mă întrebați pe mine? Vor primi apă când ajung la București”
Gara de Nord - Observator

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante a explicat că: “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor.” Directorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid.

Accidentul feroviar din staţia CFR Feteşti, dar şi furtunile au aruncat în haos traficul pe căile ferate.  Sunt trenuri de călători care au întârzieri de sute de minute şi altele au fost anulate. Două trenuri au stat mai bine de nouă ore blocate în câmp. Într-unul dintre trenuri se aflau zeci de adolescenţi care se întorceau din tabără de la Costineşti. Copiii au fost preluaţi ulterior cu microbuze.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, fost întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la un tren în care erau blocaţi şi 30 de copii. „Şi de ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informaţii am eu. Încercaţi să vorbiţi cu responsabilii, cei care conduc circulaţia. Încercaţi dumneavoastră să găsiţi la ora aceea soluţii! Încercaţi să găsiţi transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câţi sunt într-un tren. Eu sunt în funcţie, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniţi dumneavoastră să îmi spuneţi ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante la Antena 3.

Premierul Florin Cîțu a declarat inițial că este anormal "ca un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte", referindu-se la incident. ”Să răspundă cei care se ocupă de acest lucru. Dacă oamenii au suferit de pe urma modului în care este administrată, ar trebui să răspundă ministerul de resort. Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv” a mai spus Cîțu care a revenit apoi: „Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Șeful CFR Călători a explicat reacția sa la trenul cu 30 de copii blocat în câmp: „De ce mă întrebați pe mine? Vor primi apă când ajung la București”