Antena Meniu Search
x

Cireșele de mai sunt aproape coapte

Dacă vă este poftă de cireşe, mai aveţi de aşteptat puţin. Vestea bună este că veţi mânca, probabil, chiar fructele crescute la noi în ţară.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 17:35

Vezi și
  • Soiurile de mai încep să se coacă.
  • Pomicultorii le vor scoate curând în pieţe.

Asta pentru că cireşele de import sunt extrem de scumpe anul acesta, iar comercianţii se feresc să le cumpere. Staţi fără griji. Pomicultorii spun că primele cireşe româneşti o să ajungă pe piaţă în mai puţin de două săptămâni.

În livada din localitatea Rugi, din judeţul Gorj, cireşele arată mai apetisant decât în poveştile lui Ion Creangă. Soiurile de mai încep să se coacă, iar pomicultorii promit că nu mai este mult până când le vom găsi în pieţe.

Gheorghe Sichitiu, agricultor: Daca ne ajuta soarele in doua saptamani de zile, intr-o saptamana si jumatate prima serie, urmand apoi urmatoarele serii de abundenta. Noi suntem prima mana care il vindem, la pretul cel mai mic.

Iar dacă vremea va fi de ajutor, ca acum doi ani de zile, am putea să ne săturăm toţi de cireşe româneşti.

Gheorghe Sichitiu, agricultor: Cea mai mareproductie a fost acum 2 ani de zile cand ajunsesera sa vina comerciantii si ne rugam de ei sa le cumpere si nu le luau.

Cireşe bune sunt în toate livezile gorjene.

Valentin Priporeanu – directorul Direcției de Agricultură Gorj: Ciresele sunt foarte bune in tot judetul. Au prins o perioada propice la rodire.

În pieţe, comercianţii abia aşteaptă să le pună pe tarabe. Mai ales că fructele din import sunt extrem de scumpe anul acesta.

Deşi primele cireşe apar în mai, luna lor - cel puţin în ţara noastră - este iunie care se numeşte, popular, chiar cireşar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cireșele de mai sunt aproape coapte