Video

Coaliția de guvernare stă pe un butoi de pulbere. Care sunt principalele nemulțumiri

De Larisa Bernaschi.
Publicat: 10.02.2021, 19:42.
Actualizat: 10.02.2021, 19:50

E scandal în Guvern şi în Coaliţie pe buget! Când au văzut câţi bani le-au fost alocaţi, miniştrii USR-PLUS au ameninţat că nu vor vota proiectul când va ajunge în Parlament. Premierul spune că toţi şi-ar fi dorit mai mulţi bani şi neagă orice divergenţă. Nu acelaşi lucru îl spun sursele Observator. 

Miniștrii USR se plâng că au primit mai puțini bani decât ar fi convenit cu premierul. Așadar, la Ministerul Economiei ar fi disparut 1,5 miliarde de lei, bani care ar fi trebuit sa ajunga la HORECA, iar la Transporturi nu mai sunt prevăzute 800 de milioane de lei.

Toate acestea în condițiile în care bugetul trebuie să se încadreze într-un deficit de 7 la sută, pe o creștere economică de 4,3 la sută.

PIB-ul României este calculat anul acesta la peste 1.116 miliarde de lei, adică cu aproximativ 7 la sută mai mare față de anul trecut.

Discuțiile continuă și în această seară, iar proiectul urmează să fie făcut public și abia săptămâna viitoare să fie trimis în Parlament.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.