Antena Meniu Search
x

Cod galben de inundatii, valabil pentru raurile din vestul tarii

O ploaie torentiala a transformat mai multe strazi din Resita in adevarate lacuri de acumulare. Ca sa circule prin oras, oamenii au fost nevoiti fie sa se urce direct in masini, fie sa-si puna cizme de cauciuc.

Vezi și

 Intre timp, hidrologii au emis un nou cod galben de inundatii, valabil pentru raurile din vestul tarii.

Canalizarile au cedat repede din cauza cantitatii mari de precipitatii. In doar cateva zeci de minute, strazile si intersectiile s-au umplut de apa. Pentru a trece de pe un trotuar pe celalalt, localnicii au avut nevoie de o doza zdravana de curaj si de multa indemanare.

Nici soferilor nu le-a mai fost mai usor. Masinile s-au cufundat in apa pana in dreptul portierelor, asa ca ei au trebuit sa stranga din dinti si sa conduca cu grija. La o groapa cat de mica, exista riscul ca apa sa ajunga pana la motor.

Vestile din partea Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor nu sunt tocmai imbucuratoare. Hidrologii mentin codul portocaliu pe raul Tur din judetul Satu Mare si codul galben pe trei rauri din judetele Satu Mare, Maramures si Bistrita Nasaud.

De asemenea, exista risc mare de inundatii si pe cursurile mijlocii si inferioare ale Crisului Negru, Crisului Alb si pe cursul superior si mijlociu al Ariesului, bazine hidrografice aferente judetelor Bihor, Arad, Hunedoara, Alba si Cluj.

Aseara, la ora 22:00, au emis si un nou cod galben de inundatii pentru raurile Timisul superior si Nera, in judetul Caras-Severin, Barzava si Moravita, in judetele Caras-Severin si Timis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cod galben de inundatii, valabil pentru raurile din vestul tarii