Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Colţul de rai cu vară eternă: Serele din Parcul Drumul Taberei. Găzduiesc mii de plante aduse din toate colţurile lumii

Dacă vrem să scăpăm de ger şi să ajungem într-o zonă exotică, nu trebuie să ne urcăm neapărat în avion. La Bucureşti ne aşteaptă un loc cu vară veşnică: serele din Parcul Drumul Taberei. Acolo putem să ne plimbăm printre patru mii de plante aduse din ţările calde: palmieri înalţi cât o casă cu etaj, cactuşi înfloriţi, lămâi, portocali sau arbori de papaya plini de fructe.

de Andreea Milea

la 10.02.2023 , 21:27

Temperaturile ajung uneori la aproape 30 de grade celsius în Drumul Taberei. Odată ce ne obişnuim cu vara din sere, începem să descoperim mii de plante aduse din toate colţurile lumii. 

Daniela Beu, inginer horticultor: Suntem în prima seră cu climatul tropical. Avem pasărea albă, strelitia nicolai sau pasărea albă. Este şi inflorită. Are undeva la 7-8 metri. 

Serele găzduiesc mii de plante aduse din toate colţurile lumii

Vezi și

În climatul perfect, plantele compun un tablou exotic tot anul. 

Pe acelaşi subiect

"Aici avem una dintre cele mai spectaculoase soiuri de orhidee. Se numeşte orhideea vanda. Este spectaculoasă în primul rând pentru culoarea florii. Nu creşte într-un ghiveci, cum suntem obişnuiţi. Se hrăneşte cu umiditatea din aer.''

În cea mai bine încălzită seră, mandarinele şi portocalele s-au copt. Arborii de papaya au făcut şi ei fructe şi i-au urmat.

Daniela Beu, inginer horticultor: Bananul de cultură. Fructifică, culegem, după care planta este îndepărtată. Deci a doua oară el nu mai fructifică. În climat mediteranean. Specific climatului avem măslinul. Acest exemplar are 300 de ani. Se vede şi pe trunchiul lui. 

Zona palmierilor este una dintre cele mai spectaculoase. O oază exotică la Bucureşti. Sute de soiuri de cactuşi au ajuns din Mexic în Drumul Taberei, iar unele stârnesc amuzamentul vizitatorilor. 

Daniela Beu, inginer horticultor: Echinocactusul grosoni...sau popular scaunul soacrei. Seamănă cu un scaun. Da. Are ţepi pe toată suprafaţa. 

Pentru a transforma serele din Drumul Taberei în loc exotic au fost forate 224 de puţuri prin care este scoasă apă din pământ şi încălzită. O soluție unică în Capitală şi a doua ca putere, după Laserul de la Măgurele. Serele au fost modernizate cu bani europeni şi pot fi vizitate, gratuit, de miercuri până duminică. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Colţul de rai cu vară eternă: Serele din Parcul Drumul Taberei. Găzduiesc mii de plante aduse din toate colţurile lumii