Antena Meniu Search
x

Video Cât costă florile de Valentine's Day şi 1 Martie în 2023. "Vin să ia d-alea româneşti, nu aduse de dincolo"

Afară a venit în sfârşit iarna, dar în sere este primăvară în toată regula. Zambilele şi lalelele au înflorit deja, iar comenzile nu se lasă aşteptate. Producătorii se pregătesc de Sfântul Valentin şi de Dragobete şi, chiar dacă au costuri mai mari ca în anii trecuţi, spun că de dragul iubirii se străduiesc să păstreze preţurile mici.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.01.2023, 16:55

Vezi și

Explozia de culoare din sere anunţă că sezonul florilor a început mai devreme în acest an, spre bucuria clienţilor care au început să dea comenzi deja pentru Dragobete sau 1 Martie. "E final de Gerar dacă ne uităm în calendar, însă în serelele cu flori se simte deja aerul de primăvară. Din această seră, aproximativ 15.000 de flori vor bucura doamnele şi domnişoarele în luna martie", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Cele mai căutate flori pentru buchetele oferite în dar

"Ne pregătim cu ele, au început deja clienţii să vină, să le vadă, li se par foarte frumoase. Majoritatea când vin să ia o floare, vin să ia d-alea româneşti, nu flori aduse de dincolo", spune Claudia Micu, producător. Printre cele mai căutate flori se numără zambilele, muşcatele sau primulele, însă vedeta sezonului este cyclamen, o floare cu o mare varietate de culori, accesibilă la preţ şi care îngrijită în condiţii optime, poate înflori şi de două ori pe an.

"La cyclamen avem toate culorile, e o varietate foarte largă de culori: alb, roşu, frez. Nu e foarte greu de îngrijit, îi trebuie apă pusă în farfuria ghiveciului şi nu îi trebuie căldură foarte mare. Undeva mai la răcoare, la geam", a explicat Claudia Micu, producător.

Pe acelaşi subiect

Cât costă florile de Valentine's Day şi 1 Martie

Munca în seră e foarte migăloasă, iar odată cu creşterea preţurilor la energie şi îngrăşăminte e şi mai costisitoare. Cu toate acestea, producătorii se străduiesc să menţină preţurile ca în anii trecuţi. "S-au scumpit ghivecele, îngrăşământul la fel. Dacă e să comparăm cu alţi ani? S-au dublat şi chiar triplat preţurile la ele. Trebuie să ne zbatem să menţinem preţurile pentru cumpărătorii de credinţă. Noi vinem ce vedeţi aici pe masă. De la noi din solar pleacă cu 15 lei, n-am ridicat preţul faţă de alţi ani decât cu un leu", spune Durloiu Emil, producător.

La productor, preţurile florilor variază între 4 şi 15 lei, însă din seră până în pieţe se mai adaugă câţiva lei. Astfel, creşterea preţurilor se va resimţi şi în buzunarele celor care vor să răsfeţe doamnele cu flori în luna martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cât costă florile de Valentine's Day şi 1 Martie în 2023. "Vin să ia d-alea româneşti, nu aduse de dincolo"