Antena Meniu Search
x

Comercianţii vând carne de miel cu etichetă falsă de Sibiu

Dacă e de la Sibiu, e mai bun. Şi mai scump. Iar reclama face toţi banii. Asta ştiu şi mulţi comercianţi care ne vând carne de miel cu etichetă falsă. Profită că produsele de Sibiu sunt apreciate.

Vezi și

 Şi îşi etichetează marfa cu eticheta de rigoare. Bineînţeles, ridică şi preţul. Reporterii noştri au colindat pieţele din Bucureşti, cu o cameră ascunsă. Aşa am aflat şi cum ne păcălesc samsarii.

Când vine vorba să demonstreze cu acte ceea ce scrie pe etichetă comercianţii se pierd în explicaţii. Actele contrazic ceea ce comerciantul spune. Mielul de Sibiu brusc şi-a schimbat originea.

A devenit deja o strategie de marketing pentru unii comercianţi să pună eticheta "Sibiu" pe produsele tradiţionale. 'Sibiul' ridică preţul. Carnea de miel se vinde cu 24 de lei kilogramul, iar telemeaua de oaie costă şi 30 de lei.

În timp ce în pieţe, tarabele cu produse de Sibiu se înmulţesc ca ciupercile după ploaie, la Sibiu numărul ciobanilor scade în fiecare an. În prezent, sunt aproximativ 10 mii de crescători de oi în această zonă.

Aşa se face că reprezentanţii Ministerului Agriculturii au luat la verificat toate produsele tradiţionale. Dacă până acum erau peste 4 200 de produse atestate, astăzi au mai rămas doar 24. Comercianţii care vând produse cu etichetă mincinoasă riscă amenzi de la 2000 până la 20 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Comercianţii vând carne de miel cu etichetă falsă de Sibiu