Antena Meniu Search
x

Unda verde pentru folosirea bicarbonatului de sodiu in reteta micilor

Au intors micii romanesti pe toate partile, i-au perpelit, i-au gustat si, dupa ce ne-au tinut pe jar, europenii au decis. Micii romanesti au fost salvati

Vezi și

Ori fi ei mici, dar au ajuns pe marile mese europene. Si, uite asa, oficialii Comisiei Europene, au dat raspunsul raspicat-bicarbonatul de sodiu rãmane in compozitia micilor. Deci, suntem salvati! Ce-i drept, fara bicarbonat de sodiu, romanii ar fi mancat chiftele in loc de mici.

Chiar daca producatorii romani au obtinut momentan derogare de la Bruxelles pentru a respecta reteta mititeilor, negocierile nu s-au incheiat. "Micul romanesc a castigat o batalie, nu si razboiul. Mai are de asteptat pana cand va deveni produs traditional. Intre timp, putem spune ca este un produs de 12 stele", a declarat Cerasela Marin.

Mai exact, pana la toamna, reprezentantii industriei carnii vor trebui sa-i convinga pe europeni sa includa micii pe lista produselor traditionale. Odata cu aceasta inregistrare, consumatorii vor avea si mai mult de castigat. Producatorii vor fi obligati sa respecte intocmai reteta si nu vor putea inlocui carnea cu soia, de exemplu. Anual, romanii consuma 22 de mii de tone de mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Unda verde pentru folosirea bicarbonatului de sodiu in reteta micilor