Antena Meniu Search
x

Video Conservele pentru iarnă și zacusca, mai scumpe și de patru ori față de anul trecut. "N-avem ce să facem, trebuie să consumăm"

Într-un an în care totul a stat sub semnul scumpirilor, şi conservele pentru iarnă vor costa mai mult. Multe gospodine s-au grăbit să cumpere legume de teamă că preţurile vor creşte din nou. În pieţe, vinetele costă de aproape patru ori mai mult faţă de vara anului trecut. Cei mai câştigaţi sunt cei care au grădini şi n-au fost nevoiţi să scoată prea mulţi bani din buzunar să umple cămara. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.08.2022, 14:05

Vezi și

Maria: Am pus castraveţi la murat, am făcut zacuscă de vinete şi de ardei cu roşii.

Deşi e încă vară, Maria are deja cămara plină. A pus pentru iarnă zeci de borcane cu bulion, zarzavaturi, compoturi sau murături.

Maria: Aici am roşii pentru ciorbă. Se şi văd leuşteanul şi ţelina, să ţină peste iarnă.

Conservele, mai scumpe de patru ori față de anul trecut

Pe acelaşi subiect

Femeia spune că faţă de anul trecut, totul a costat-o mai mult. Uleiul pe care l-a folosit pentru zacuscă s-a scumpit cel mai mult. Potrivit statisticilor, preţul aproape s-a dublat. 

Maria Stoichin: S-a făcut 13 lei, dar n-avem ce să facem, trebuie să consumăm. Mamă, ne acomodăm şi cu scumpirile, că asta e situaţia.

Şi legumele sunt mai scumpe. Cu aproape 40% faţă de anul trecut. În pieţe un kilogram de roşii sau ceapă costă în jur de 5 lei, vinetele se vând cu 4 lei kilogramul, iar ardeiul cu 8 lei.

Femeie-reporter: S-au scumpit toate. Foarte mult.

- Aţi încercat să mai negociaţi preţul?

- Încerc întotdeauna, dar nu prea merge. Au şi ei dreptate. Apă nu e, secetă e.

Mariana Grecu, producător: A început sezonul, dar toată lumea cumpără foarte puţin pentru că probabil nu au puterea banilor, câte 5-6 kilograme. Verdeaţă, ceapă, roşii, vinete, castraveţii sunt în floare.

Cine a muncit în grădină însă, culege acum roadele. Liliana are legume în solar şi nu a cumpărat decât vinetele pentru zascuscă.

Luminiţa Dragomir: Ceapa este de-a casei, ardeiul la fel. Anul trecut, am luat cu 80 de bani vinetele. Anul acesta, cu 3,2 lei.

Adică de patru ori mai mult. Dar cum zacusta e preferata familiei, a plătit şi s-a pus pe treabă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Conservele pentru iarnă și zacusca, mai scumpe și de patru ori față de anul trecut. "N-avem ce să facem, trebuie să consumăm"