Antena Meniu Search
x

Copii bolnavi de LEUCEMIE, lăsaţi să moară în spitale! Cine îşi asumă răspunderea? Ministrul Sănătăţii are un răspuns HALUCINANT: "Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?"

Situaţie gravă în spitalele din România. Statul nu le mai asigură tratament copiilor bolnavi de leucemie, părinţii temându-se în fiecare secundă pentru vieţile celor mici. 

Situaţie gravă în spitalele din România. Statul nu le mai asigură tratament copiilor bolnavi de leucemie, părinţii temându-se în fiecare secundă pentru vieţile celor mici. 

La Spitalul de Pediatrie din Iaşi, trei medicamente pentru afecţiunile oncologice lipsesc de aproximativ o lună, ultima aprovizionare cu cele trei medicamente vitale făcându-se în octombrie anul trecut. 

Tatăl unuia dintre copii, un băiat de 6 ani, povesteşte că a încercat să rezolve singur situația.

"M-am interesat în străinătate și am reușit să iau aceste medicamente absolut necesare cu suma de aproximativ 9.000 de euro. Mi s-a spus că nu este medicamentul în spital și că nu se știe când poate fi livrat, deși acesta se regăsește în Programul Național de Oncologie", a declarat la Digi24 părintele micuţului.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Sănătăţii spune că va căuta o soluţie, dar precizează însă că nu poate da un termen până la care situaţia va fi rezolvată: "Nu e vorba numai de copiii din Iaşi, e vorba de copiii din toată ţara care au această problemă. Am pornit modificarea ordinului pentru nevoi speciale în aşa fel încât să pot aduce aceste produse".

Întrebat cine îşi asumă răspunderea pentru supravietuirea copiilor bolnavi de leucemie, în lipsa tratamentului, ministrul Sănătății Florian Bodog a dat un răspuns absolut halucinant: „Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?".

Între timp, doar părinţii a patru din cei opt copii internați cu leucemie la spitalul din Iași și-au permis să cumpere din străintate medicamentele lipsă. Pentru ceilalţi patru rămâne doar speranţa că situaţia se va rezolva cât mai curând.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, ANUNŢ IMPORTANT în miez de noapte: "Eu și președintele Klaus Iohannis..."

Citeşte şi: Isterie în Italia, după ce un român, gunoier, a returnat un portofel. Românul, pentru presa italiană: "Demnitatea mea, pierdută dacă aș fi ţinut banii"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Copii bolnavi de LEUCEMIE, lăsaţi să moară în spitale! Cine îşi asumă răspunderea? Ministrul Sănătăţii are un răspuns HALUCINANT: "Asta este o întrebare pe care mi-o adresaţi mie?"