Antena Meniu Search
x

Decizie FĂRĂ PRECEDENT în Coreea de Sud! Președinta Park Geun-Hye a fost CONCENDIATĂ de Curtea Constituțională (VIDEO)

Curtea Constituţională sud-coreeană a aprobat decizia Adunării Naţionale de a o pune sub acuzare pe Park Geun-hye, preşedintele Coreei de Sud. Decizia a fost unanimă, toţi cei opt judecători votând pentru destituirea lui Geun-hye, informează CNN.

Curtea Constituţională sud-coreeană a aprobat decizia Adunării Naţionale de a o pune sub acuzare pe Park Geun-hye, preşedintele Coreei de Sud. Decizia a fost unanimă, toţi cei opt judecători votând pentru destituirea lui Geun-hye, informează CNN.

Park Geun-hye este primul preşedinte destiuit. Ea şi-a pierdut imunitatea prezidenţială şi poate fi cercetată.

Alegeri pentru înlocuirea ei vor avea loc în următoarele 60 de zile, timp în care ţara va fi condusă de prim-ministrul şi de preşedintele în funcţiune Hwang Kyo-ahn. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Park Geun-Hye este obligată să părăsească scena politica în urma unui răsunător scandal de corupţie.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, ANUNŢ IMPORTANT în miez de noapte: "Eu și președintele Klaus Iohannis..."

Scandalul este legat de prietena ei apropiată Choi Soon-Sil, care a fost arestată pe data de 3 noiembrie, fiind pusă sub acuzare pentru fraudă şi abuz de putere.

Choi Soon-Sil s-ar fi folosit de relaţia personală cu preşedintele statului asiatic pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă.

Citeşte şi: Isterie în Italia, după ce un român, gunoier, a returnat un portofel. Românul, pentru presa italiană: "Demnitatea mea, pierdută dacă aș fi ţinut banii"

Ulterior, Choi a utilizat sumele de bani primite prin donaţii pentru activităţi personale, inclusiv pentru a plăti cursurile de călărie ale fiicei sale.

Citeşte şi: SE SCHIMBĂ VREMEA în România! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi. Unde revin NINSORILE

În plus, Choi a fost acuzată că ar fi intervenit în deciziile guvernamentale luate de preşedintă, deşi aceasta nu deţine nicio poziţie în structura de conducere. Presa sud-coreeană a descoperit că Choi a avut acces la mai multe documente secrete şi chiar i-a editat unul dintre cele mai celebre discursuri ale preşedintei Park.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Decizie FĂRĂ PRECEDENT în Coreea de Sud! Președinta Park Geun-Hye a fost CONCENDIATĂ de Curtea Constituțională (VIDEO)